Τι θα γίνει με τους 30άρηδες που έλαβαν ακυρωτικό SMS

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Aπό το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών με το σκεύασμα της AstraZeneca που θα χορηγηθεί αποκλειστικά σε αυτή την κατηγορία.

Αναφερόμενος στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης τόνισε ότι μόνο το βράδυ της Μ. Δευτέρας κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για 30.000 πολίτες

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι υπήρξαν ορισμένες περιπτώσεις 30άρηδων που έλαβαν ακυρωτικό SMS στο αίτημα που έκαναν, καθώς το σύστημα δεν έλαβε υπόψη το έτος γέννησής τους (1991), αλλά την ημερομηνία που θα συμπληρώσουν το 30ό έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ παραδρομής στάλθηκαν ελάχιστα μηνύματα ακύρωσης ραντεβού (30-39).

Το ζήτημα αντιμετωπίστηκε στο 100% και όσοι έλαβαν μηνύματα ακύρωσης, τα ραντεβού τους θα επαναπρογραμματιστούν.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν μπορούν να μπαίνουν στο emvolio.gov.gr και αναγράφοντας τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ τους να βλέπουν το εμβολιαστικό κέντρο και τις ημερομηνίες εμβολιασμού τους και να κλείνουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού.

Δίνεται η δυνατότητα για μέχρι δύο αλλαγές. Για τους πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα δίνεται η δυνατότητα για ραντεβού με μια επίσκεψη στα ΚΕΠ ή σε κάποιο φαρμακείο ή μέσω της εγγραφής τους στην άυλη συνταγογράφηση.

Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.