Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Τσίπρα: Για ποια θέματα συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ – Τσίπρα: Για ποια θέματα συζήτησαν
(Ξένη Δημοσίευση) O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) συνομιλεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ (Α) στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ, που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη, Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti Photo:

Υπήρξε σύγκλιση απόψεων και θετική προδιάθεση κατά την επικοινωνία των δυο αρχηγών. 

Διάρκειας 45 λεπτών και σε πολύ καλό κλίμα ηταν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, εκτιμήθηκε ότι η σύνοδος των μεσογειακών χωρών της ΕΕ, αποτελεί θετική συμβολή στον διάλογο για το μέλλον της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε εκτενής συζήτηση και για το προσφυγικό με τους Μέρκελ και Τσίπρα να έρχονται σε σύγκλιση απόψεων και εκτιμήσεων.

Ειδικότερα, σύγκλιση απόψεων υπήρξε για την ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας της ΕΑΣΟ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης Ασύλου) με επιπλέον προσωπικό και στην ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας μετεγκατάστασης.

Η συζήτηση υπήρξε εκτενής και ο πρωθυπουργός ανέλυσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, τονίζοντας τη θετική συμβολή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας στον διάλογο για το μέλλον της ΕΕ.

Από κοινού συμφώνησαν ότι η επικείμενη Σύνοδος της Μπρατισλάβας αποτελεί ευκαιρία ώστε να αναδειχθεί μια θετική ατζέντα για την προοπτική και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ