Τιμ Κουκ: Αυτή είναι η σημαντικότερη γλώσσα στον κόσμο

Τιμ Κουκ: Αυτή είναι η σημαντικότερη γλώσσα στον κόσμο
epa06215509 Apple CEO Tim Cook speaks at the opening of the inaugural Bloomberg Global Business Forum at the Plaza Hotel in New York, New York, USA, 20 September 2017. The forum will feature more than 50 heads of state and 250 international CEOs as it is held on the sidelines of the ongoing nearby General Debate of the United Nations General Assembly. EPA/ANDREW GOMBERT

Και δεν είναι τα αγγλικά.

 

Μπορεί για τον Tιμ Κουκ τα αγγλικά να είναι η πλέον διαδεδομένη παγκόσμια γλώσσα, δεν είναι όμως και η πιο σημαντική.

«Εάν ήμουν ένας Γάλλος μαθητής 10 ετών, νομίζω ότι καλύτερο θα ήταν να μάθω μια γλώσσα προγραμματισμού παρά αγγλικά», δήλωσε στο γαλλικό μέσο ενημέρωσης Konbini o CEO της Apple κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη χώρα για να συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

«Αυτή είναι η γλώσσα για να εκφραστείς σε 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», σχολίασε ο Κουκ και συμπλήρωσε ότι η διδασκαλία κώδικα προγραμματισμού θα πρέπει να «απαιτείται σε κάθε σχολείο του κόσμου» και να μην λογίζεται ως κάποιο ειδικό προσόν.

Η πρόταση του Κουκ έχει, φυσικά, και οικονομικό αντίκτυπο για όποιον ακολουθήσει τη συμβουλή του. Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του κέντρου αναζήτησης εργασίας, Glassdoor, περισσότερο από το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας απαιτεί κάποιες ικανότητες προγραμματισμού.

Τον περασμένο μήνα ο Κουκ είχε πει στην αμερικανική έκδοση του Fortune ότι η εταιρεία ανέπτυξε τη γλώσσα προγραμματισμού Swift με σκοπό να ενθαρρύνει τους μαθητές κάθε ηλικίας να μάθουν προγραμματισμό.

«Όλο το εκπαιδευτικό περιεχόμενο είναι δωρεάν. Ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε όλο τον κόσμο. Η κατασκευή του υποστηρίζει πολλές γλώσσες», είχε πει.