Time: Ο Σαμ Άλτμαν είναι ο CEO της χρονιάς για το 2023

Time: Ο Σαμ Άλτμαν είναι ο CEO της χρονιάς για το 2023
(FILES) Sam Altman, CEO of OpenAI, speaks during The Wall Street Journal's WSJ Tech Live Conference in Laguna Beach, California on October 17, 2023. OpenAI, the company that created ChatGPT a year ago, said November 17 it had dismissed CEO Sam Altman as it no longer had confidence in his ability to lead the Microsoft-backed firm. Altman's shock departure "follows a deliberative review process by the board, which concluded that he was not consistently candid in his communications with the board, hindering its ability to exercise its responsibilities," a statement said. (Photo by Patrick T. Fallon / AFP) Photo: AFP
Σχετικά με το ChatGPT και τον διάδοχο του, GPT-4, το Time αναφέρει πως επηρέασαν βαθιά την εταιρεία και τον κόσμο.

Ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI είναι ο CEO της χρονιάς για το 2023, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη το γνωστό περιοδικό Time.

Το Time αναφέρεται στο πως ο Άλτμαν συνέβαλε στην καθιέρωση της εταιρείας στο παγκόσμιο στερέωμα, με την ανάδειξη του ως CEO του 2023 να έρχεται περίπου ένα χρόνο μετά από την κυκλοφορία του ChatGPT.

Στο αφιέρωμα του περιοδικού γίνεται λόγος για την απόφαση του Δ.Σ. της OpenAI να απολύσει προσωρινά τον Άλτμαν, κίνηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων της εταιρείας, με τον Άλτμαν να ανακατά τη θέση του στην OpenAI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχετικά με το ChatGPT και τον διάδοχο του, GPT-4, το Time αναφέρει πως επηρέασαν βαθιά την εταιρεία και τον κόσμο. «Το 2023 ήταν η χρονιά που πολλοί άνθρωποι άρχισαν να παίρνουν στα σοβαρά την τεχνητή νοημοσύνη» σημείωσε ο Άλτμαν

Η OpenAI ξεκίνησε ως ένα μη κερδοσκοπικό ερευνητικό κέντρο που δεσμεύτηκε να αναπτύξει την τεχνητή νοημοσύνη για το καλό της ανθρωπότητας, αλλά έκτοτε έχει εξελιχθεί σε μια εταιρεία αξίας 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: