Την ίδια ημέρα θα γίνεται η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων από τέλος Ιουλίου

Την ίδια ημέρα θα γίνεται η καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων από τέλος Ιουλίου
Ο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης μιλάει σε συνέντευξη τύπου για τη νέα δέσμη οικονομικών μέτρων που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία του κορονοϊού, στο υπουργείο Οικονομικών, Αθήνα, Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ POOL/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρόκειται για μία δοκιμαστική αλλαγή στην πληρωμή των συντάξεων, η οποία θα συντελεστεί από την πληρωμή του μηνός Ιουλίου.

«Στο τέλος του Ιουλίου, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν την ίδια ημερομηνία» προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Όπως είπε, πρόκειται για μία δοκιμαστική αλλαγή στην πληρωμή των συντάξεων, η οποία θα συντελεστεί από την πληρωμή του μηνός Ιουλίου.

«Ενώ, μέχρι τώρα, έχουμε διαφορετική χρονική καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων, πλέον θα γίνεται ταυτόχρονη καταβολή από τον e-ΕΦΚΑ την ίδια μέρα σε διακριτούς λογαριασμούς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος υπουργός, διευκρινίζοντας ότι η κύρια σύνταξη και η επικουρική θα καταβάλλονται την ημερομηνία της κύριας σύνταξης.