Την Κυριακή η συνάντηση Στουρνάρα-Τρόικας

Την Κυριακή η συνάντηση Στουρνάρα-Τρόικας

Η πορεία των «προαπαιτούμενων» για την εξασφάλιση της επόμενης δόσης στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων.

Αυτήν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι επανέρχονται για τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας θα πραγματοποιηθούν σε τρία στάδια, καθώς αρχικά αναμένεται να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης των τεσσάρων «προαπαιτούμενων» για την εκταμίευση τον Οκτώβριο της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ. Στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων θα πέσουν αμυντικές βιομηχανίες και ΛΑΡΚΟ, οφειλές του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, ο δικηγορικός κώδικας και η διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Επίσης, αναμένεται να προσδιοριστεί το ύψος της ύφεσης εφέτος, αλλά και να οριστικοποιηθεί η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, που αν και μικρό, κατά τον κ. Στουρνάρα σίγουρα θα υπάρχει.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να επανέλθουν μετά τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου να τεθούν τα ζητήματα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, του δημοσιονομικού κενού και της επικαιροποίησης του Μνημονίου. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, στο τρίτο στάδιο, που προσδιορίζεται χρονικά για τους δύο τελευταίους μήνες του έτους και θεωρείται το πλέον κρίσιμο, θα γίνει η διαπραγμάτευση για το χρηματοδοτικό κενό και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Διαβάστε ακόμη: Στουρνάρας: Στο 3,8% η ύφεση για την ελληνική οικονομία