Την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η ΙΚΕΑ

Στόχος της μεγαλύτερης αλυσίδας επίπλων στον κόσμο είναι να αντιμετωπίσει την ταχεία μεταβολή της καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η IKEA, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία πώλησης επίπλων λιανικής παγκοσμίως, θέλει να αντιμετωπίσει την ταχεία μεταβολή της καταναλωτικής συμπεριφοράς.

Η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 7.500 θέσεις εργασίας που αφορούν κυρίως σε θέσεις σε γραφεία, όπως στην επικοινωνία και στον τομέα ανθρώπινου δυναμικού.

Επίσης τόνισε ότι θα ανοίξει 30 νέα καταστήματα σε κέντρα πόλεων, θα επενδύσει στην ψηφιοποίηση και θα δημιουργήσει 11.500 νέες θέσεις εργασίας στην επόμενη διετία. Η IKEA απασχολεί περίπου 160.000 προσωπικό.

«Το τοπίο λιανικής μεταβάλλεται σε τέτοια κλίμακα και με τέτοια ταχύτητα που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Jesper Brodin.

Όμιλος FOURLIS: Δεν επηρεάζεται η Ελλάδα

Με αφορμή την είδηση για την αναδιοργάνωση των ΙΚΕΑ του Ingka Group (Ingka Holding BV), σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δεν σχετίζονται σε καμμία περίπτωση με την επιχειρηματική δραστηριότητα της IKEA (Housemarket ΑΕ) του Ομίλου FOURLIS, και των καταστημάτων της στην Ελλάδα, την Κύπρο, και τη Βουλγαρία.

Η Ingka Group (Ingka Holding BV), σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι ένας από τους 11 διαφορετικούς ομίλους εταιρειών που έχουν στην ιδιοκτησία τους και λειτουργούν δίκτυα πωλήσεων ΙΚΕΑ με συμφωνία δικαιοχρησίας (franchise) σε διάφορες χώρες του κόσμου.