To Facebook αλλάζει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τις πληρωμές

To Facebook αλλάζει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τις πληρωμές

Το Messenger επιτρέπει πλέον πληρωμές στα 30.000 chat bots του.

Το Facebook τη Δευτέρα έκλεισε τη μεγαλύτερη τρύπα στην πλατφόρμα chatbot (ψηφιακά ρομπότ αυτόματης επικοινωνίας) της. Τα bots του Messenger μπορούν να δέχονται πληρωμές χωρίς να παραπέμπουν τους χρήστες σε μια εξωτερική ιστοσελίδα.

Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Messenger, Ντέιβιντ Μάρκους, επί σκηνής στο συνέδριο TechCrunch Disrupt SF 2016.

Επιτέλους, οι πληροφορίες πιστωτικών καρτών που οι άνθρωποι έχουν ήδη αποθηκευμένες στο Facebook ή στο Messenger μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να κάνουν άμεσα αγορές σε bots που εντάσσονται στα νέα κλειστά beta για τα οποία οι developers μπορούν να υποβάλλουν αίτηση. Ο Μάρκους αποκάλυψε επίσης ότι 34.000 developers έχουν γίνει μέλη στην πλατφόρμα.

Για να υποστηρίξει πληρωμές σε Messenger, ο Μάρκους λέει ότι η εταιρεία δουλεύει με όλους τους βασικούς παίκτες στον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων των Stripe, PayPal, Braintree, Visa, MasterCard και American Express.

Σε μια προσπάθειά του να δείξει τη δέσμευση της Facebook για τα bots στην πλατφόρμα της, ο Μάρκους ανακοίνωσε ότι όλοι οι τύποι διαφημίσεων στο News Feed μπορούν να παραπέμπουν σ’ αυτά και οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται bots που τους αρέσουν με τους φίλους τους. Και αντί να υποχρεώνουν όλες τις διαδράσεις με bot να γίνονται μέσω κειμένου, οι developers μπορούν πλέον να μετατρέπουν τις επισκέψεις σε μια ιστοσελίδα σε συζητήσεις, ενσωματώνοντας διεπαφές από τις ιστοσελίδες τους. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να δεις μια λίστα πτήσεων, να τσεκάρεις διάφορα μέσα ενημέρωσης, ή ακόμα και να παίξεις παιχνίδια ενώ βρίσκεσαι ακόμα στο παράθυρο chat.

Όλα αυτά είναι κομμάτι της πλατφόρμας Messenger 1.2 που μόλις παρουσιάστηκε. «Φέρνουμε μια σειρά εμπειριών μαζί, στο ίδιο thread», εξήγησε ο Μάρκους. Και παραδέχτηκε ότι στην αρχή η πλατφόρμα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, αλλά πλέον αυτό αλλάζει. «Το πρόβλημα είναι ότι έγινε πολύ γρήγορα της μόδας» είπε. «Και οι βασικές δυνατότητες που προσφέραμε εκείνη την περίοδο δεν ήταν αρκετά καλές για να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές διεπαφές και εμπειρίες των app».

Επειδή δεν δόθηκε αρκετός χρόνος στους developers να αναπτύξουν τα bots τους προτού βγει «ζωντανά» η πλατφόρμα, πολλοί πρώιμοι χρήστες ένιωσαν ότι τα bots δεν ήταν καλύτερα (…όταν δεν ήταν χειρότερα) από τις αντίστοιχες κινητές εφαρμογές και ιστοσελίδες.

«Δεν είναι εύκολο. Απαιτεί χρόνο» είπε ο Μάρκους σχετικά με τις προκλήσεις της παρουσίασης μιας πλατφόρμας όπως τα bots του Messenger. Πλέον, εκτός από νέες δυνατότητες, οι developers θα λάβουν και περισσότερη καθοδήγηση από την Facebook γύρω απ’ το πώς να δημιουργήσουν επιτυχημένες εμπειρίες στο Messenger, όπως επισημαίνει το ίδιο το ανώτερο στέλεχος της εταιρείας..