To Facebook αξίζει περισσότερα από την Exxon Mobil!

To Facebook αξίζει περισσότερα από την Exxon Mobil!

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία βάσει κεφαλαιοποίησης.

Το Facebook κατάφερε να ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση την Εxxon Mobil από το μεσημέρι της Δευτέρας. Πιο συγκεκριμένα, η κεφαλαιοποίηση του Facebook έφτασε τα 328 δισ. δολάρια, ενώ της Exxon Mobil στα 315 δισ. δολάρια.

H αξία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης εκτινάχθηκε στα ύψη τις τελευταίες πέντε ημέρες από τότε που κυκλοφόρησε μια νέα έκθεση στην οποία αναφέρεται ότι τα κέρδη έκαναν άλμα 51,7% και οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν κατά 14%. Στα θετικά αυτά αποτελέσματα έπαιξε ρόλο και η βελτιωμένη εφαρμογή για το κινητό, η οποία ενίσχυσε τις πωλήσεις της τεχνολογικής εταιρείας.

Ακόμη, τα αποτελέσματα αυτά βοήθησαν τον συνιδρυτή και CEO του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ να φτάσει την έκτη θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Από την άλλη, η αξία της Exxon έχει μειωθεί εξαιτίας της παγκόσμιας υπερπροσφοράς πετρελαίου που ώθησε τις τιμές στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Η αύξηση της κεφαλαιοποίησης του Facebook άλλαξε τη σειρά στη λίστα με τις πιο πολύτιμες εταιρείες του κόσμου, φέρνοντας το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην τέταρτη θέση.