Το Facebook είναι μεγαλύτερο και πλουσιότερο από ποτέ

Το Facebook είναι μεγαλύτερο και πλουσιότερο από ποτέ
Photo:

Τα νέα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας και η αύξηση των χρηστών προκαλούν ευφορία στους μετόχους.

Το Facebook πέρασε ένα ακόμη λαμπρό τρίμηνο εκτοξεύοντας την τιμή των μετοχών του κατά 9% μέσα σε λίγες ώρες, φτάνοντας ακόμη και τα 118 δολάρια.

Αιτία στάθηκε η ανακοίνωση της αύξηση των πωλήσεων κατά 52% στο α’ τρίμηνο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, στα 5,4 δισ. δολάρια αντί 5,3 δισ. που ανέμενε η Wall Street.

Τα κέρδη της εταιρείας την ίδια περίοδο αυξήθηκαν θεαματικά κατά 200%, ξεπερνώντας κι αυτά τις προσδοκίες των επενδυτών.

Όσον αφορά τους χρήστες, αυτοί αυξάνονται διαρκώς με τον αριθμό μηνιαίων χρηστών πήγε από τα 1,59 δισ. στα 1,65 δισ. ανθρώπους. Ο ρυθμός αύξησης όσων μπαίνουν στο Facebook μέσω κινητών είναι επίσης θεαματικός, καθώς ο αριθμός τους έφτασε τα 1,51 δισ. χρήστες, γνωρίζοντας αύξηση κατά 21% σε σχέση με πέρσι.

Τα περισσότερα χρήματα του Facebook ξοδεύτηκαν στην έρευνα και την ανάπτυξη της υπηρεσίας livestreaming video, ενώ ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ζήτησε την προσφορά νέων δημόσιων μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου, με τις οποίες επιθυμεί να χρηματοδοτήσει φιλανθρωπικές δραστηριότητες διατηρώντας την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου. Την τελική απόφαση για αυτό θα την πάρει η συνέλευση των μετόχων τον Ιούνιο.