Το μήνυμα του CEO της Aegean στους επιβάτες και το σχέδιο για τη σωτηρία της εταιρείας

Το μήνυμα του CEO της Aegean στους επιβάτες και το σχέδιο για τη σωτηρία της εταιρείας
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχιος Βασιλάκης απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή παραλαβής των πρώτων τριών νέων αεροσκαφών από συνολικά 46 Airbus της Aegean, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020, στην Τεχνική βάση της Aegean (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών). ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για το πιο δύσκολο τρίμηνο που έχει αντιμετωπίσει στην 20ετή της πορεία η εταιρεία, έκανε λόγο τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών και επενδυτών, επισημαίνοντας την ανάγκη κρατικής ενίσχυσής της εταιρείας, χωρίς ωστόσο κρατικοποίηση της μέσω παροχής μετοχών με δικαιώματα ψήφου στο ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, ενώ η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά, με τον Ιανουάριο να καταγράφει αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 11% και ο Φεβρουάριος κατά 7%, επιδεικνύοντας ιδιαίτερα θετική πορεία, και με ένα πολύ πετυχημένο 2019 και ένα θετικό ξεκίνημα το 2020, ήρθε ο Μάρτιος – οπότε και κηρύχθηκε επισήμως από τον ΠΟΥ η πανδημία του κορονοϊού – και κατέγραψε 56% μείωση της επιβατικής κίνησης και κατά 30% περιορισμένες πτήσεις.

Ο δείκτης πληρότητας από 82% στις αρχές του έτους, έπεσε στο 57% τον Μάρτιο, ποσοστό το οποίο η εταιρεία δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ξανά. Σε ό,τι αφορά τα έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, αυτά περιορίστηκαν κατά 15%, γεγονός το οποίο οφείλεται στην κατά 59% μείωση των εσόδων τον Μάρτιο. Ο τρίτος μήνας του πρώτου τριμήνου μάλιστα, κατέγραψε 35% μείωση επιβατών, με τις ζημιές το Μάρτιο να διαμορφώνονται σε 43-44 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της Αegean χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμο το δεύτερο τρίμηνο του έτους, κατά το οποίο, όπως είπε, η πτητική δραστηριότητα θα είναι περιορισμένη. Ήδη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο καταγράφηκε μείωση 90% στις πτήσεις και 98% στην επιβατική κίνηση. Για το β’ τρίμηνο της χρονιάς, ανέφερε ότι το μηνιαίο κόστος για την εταιρεία έχει περιοριστεί σε 26 έως 28 εκατ. ευρώ, με την αεροπορική να “καίει”, μηνιαίως, ρευστότητα ύψους 40 εκατ. ευρώ. Εκτίμησε ωστόσο, πως το τρίτο τρίμηνο θα είναι ελαφρώς καλύτερο, επειδή θα βελτιωθούν οι ταμειακές ροές (cash flow), αλλά όπως ανέφερε, θα απαιτηθούν μήνες ωσότου τα έσοδα μίας πτήσης να υπερβούν το κόστος (variable cost).

Προέβλεψε στις αρχές του Ιουλίου να έχει επανέλθει περίπου το 25% του πτητικού έργου, το οποίο να φθάσει το 50% μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το 2020 θα είναι χωρίς αμφιβολία ο χειρότερος χρόνος στην ιστορία μας και θα αποτελέσει πρόκληση στην ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε και να επιβιώνουμε, ανάφερε και πρόσθεσε πως δεν υπήρξε τομέας που να έχει σχέση με τις αεροπορικές εταιρείες που να μην επηρεάστηκε, είτε λίγο, είτε περισσότερο. Το θετικό είναι ότι από αυτήν την κρίση, το brand της Ελλάδας βγαίνει πιο ισχυρό.

Σε ό,τι αφορά την κρατική ενίσχυση, τόνισε πως η εταιρεία θα πρέπει να ενισχυθεί, αφού πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθείται από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Όπως σημείωσε, σε περίπτωση που μία εταιρεία δεν λάβει κρατική ενίσχυση, καταλήγει να χάνει σε επίπεδο ανταγωνισμού από τις άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν ευνοηθεί. «Δεν ζητάμε από το κράτος να πάρει όλο το βάρος της κρίσης, αλλά να συνδράμει στην προσπάθειά μας» είπε χαρακτηριστικά, ενώ απέκλεισε κάθε σενάριο κρατικοποίησής της. Τα μέτρα στήριξης θα μπορούσαν να αφορούν, είτε δανεισμό με κρατική εγγύηση, είτε και προγράμματα ενίσχυσης και επιδότησης των εργαζομένων, ώστε να διατηρούνται οι θέσεις εργασίας.

Το μήνυμα στο επιβατικό κοινό

Με μήνυμα του προς το επιβατικό κοινό απήθυνε ο διευθύνων της Aegean κ. Δημήτρης Γερογιάννης σημειώνει ότι από χθες Δευτέρα που αίρονται οι περιορισμοί για την Ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη και την επόμενη εβδομάδα για όλα τα νησιά της Ελλάδας, η εταιρεία είναι έτοιμη να πετάξει ξανά στο εσωτερικό.

Ο κ. Γερογιαννης σημειώνει ότι με σεβασμό στην επιτυχημένη μέχρι σήμερα εθνική προσπάθεια, «εργαζόμαστε με προσήλωση για να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις της πανδημίας. Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων μας και σε στενή συνεργασία με τις αρχές, έχουμε ήδη αλλάξει τις διαδικασίες επιβίβασης, πρόσβασης αλλά και εξυπηρέτησης στο αεροσκάφος και έχουμε αναβαθμίσει τις διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης των αεροσκαφών μας. Η χρήση μάσκας έχει ήδη γίνει υποχρεωτική τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα πληρώματα μας, ενώ στο εξής θα επιτρέπεται η μεταφορά στην καμπίνα μόνο ενός προσωπικού αντικειμένου. Επίσης, θα κρατάμε πλέον τις 3 τελευταίες σειρές καθισμάτων κενές για τη δυνατότητα απομόνωσης πιθανού συμπτωματικού επιβάτη. Εντός της εβδομάδας θα λάβετε ειδικό υλικό, για όλα τα προστατευτικά μέτρα και τις νέες διαδικασίες που θα εφαρμόσουμε, στα πλαίσια των νέων πρωτοκόλλων, για να ταξιδεύουμε με ασφάλεια».

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Γερογιάννη:

Αγαπητέ επιβάτη,

Ευχόμαστε καταρχάς να είστε υγιείς, τόσο εσείς όσο και η οικογένειά σας.

Για όλους εμάς στην οικογένεια της AEGEAN και της Olympic Air, το 2020 ξεκίνησε δυναμικά, με αισιοδοξία και όραμα για τη νέα χρονιά και τα επόμενα βήματά μας.

Τους τρεις τελευταίους μήνες ωστόσο, η πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι μαζί ζήσαμε, μας ανάγκασε να μείνουμε για ένα μεγάλο διάστημα μακριά από αυτό που αγαπάμε πιο πολύ, να πετάμε μαζί σας. Σταματήσαμε να πετάμε με εσάς, ωστόσο δεν σταματήσαμε να πετάμε για εσάς, παραμένοντας δίπλα στη χώρα μας κάθε φορά που μας ζητήθηκε, όσο μακριά κι αν χρειάστηκε να ταξιδέψουμε για να φέρουμε ό,τι ήταν αναγκαίο.

Η χώρα μας αντιμετώπισε με επιτυχία την πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης. Και είμαστε όλοι πολύ περήφανοι για αυτή την κοινή μας κατάκτηση.

Με σεβασμό στην επιτυχημένη μέχρι σήμερα εθνική προσπάθεια, εργαζόμαστε με προσήλωση για να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις της πανδημίας. Έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων μας και σε στενή συνεργασία με τις αρχές, έχουμε ήδη αλλάξει τις διαδικασίες επιβίβασης, πρόσβασης αλλά και εξυπηρέτησης στο αεροσκάφος και έχουμε αναβαθμίσει τις διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης των αεροσκαφών μας. Η χρήση μάσκας έχει ήδη γίνει υποχρεωτική τόσο για τους επιβάτες όσο και για τα πληρώματα μας, ενώ στο εξής θα επιτρέπεται η μεταφορά στην καμπίνα μόνο ενός προσωπικού αντικειμένου. Επίσης, θα κρατάμε πλέον τις 3 τελευταίες σειρές καθισμάτων κενές για τη δυνατότητα απομόνωσης πιθανού συμπτωματικού επιβάτη. Εντός της εβδομάδας θα λάβετε ειδικό υλικό, για όλα τα προστατευτικά μέτρα και τις νέες διαδικασίες που θα εφαρμόσουμε, στα πλαίσια των νέων πρωτοκόλλων, για να ταξιδεύουμε με ασφάλεια.

Από σήμερα λοιπόν, που αίρονται οι περιορισμοί για την Ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη και την επόμενη εβδομάδα για όλα τα νησιά της Ελλάδας, είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε ξανά μαζί στο εσωτερικό.

Έτοιμοι να αποκαταστήσουμε, με σταδιακά προσεκτικά βήματα, στις επόμενες εβδομάδες και στους επόμενους μήνες και το δίκτυό μας στο εξωτερικό. Οι πρώτοι προορισμοί που ενεργοποιούνται από την Αθήνα στις επόμενες μέρες, αρχικά με μικρή συχνότητα, είναι το Μόναχο, η Φρανκφούρτη, η Γενεύη και η Ζυρίχη, ενώ ενισχύονται και οι πτήσεις προς Βρυξέλλες που δεν είχαν σταματήσει ποτέ. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Και εφόσον στην νέα εποχή το ταξίδι αλλάζει, προσαρμόζουμε αντίστοιχα τα εισιτήριά μας ώστε να έχετε περισσότερη ευελιξία και σιγουριά. Έτσι, για αγορές εισιτήριων από σήμερα 18/5 έως 15/6 και ανεξάρτητα από την ημερομηνία του ταξιδιού, όλα τα εισιτήρια μας θα έχουν τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας FLEX, ώστε να συμπεριλαμβάνουν τη δυνατότητα παράδοσης αποσκευής χωρίς επιπλέον χρέωση αλλά και τη δυνατότητα αλλαγής χωρίς rebooking fees.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι παρακολουθούμε διαρκώς τις εξελίξεις και μαθαίνουμε στο κάθε μας βήμα πως να προχωράμε προσεκτικά στο επόμενο. Αυτό άλλωστε κάνουμε για περισσότερα από 20 χρόνια στην AEGEAN, πάντα με οδηγό τις αξίες μας και έχοντας στο επίκεντρο μας εσάς, τους επιβάτες μας.

Ανυπομονούμε να ταξιδέψουμε ξανά μαζί.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη