Το «μυστικό» ραντεβού Τσίπρα και το μήνυμα για τις εκλογές

Το «μυστικό» ραντεβού Τσίπρα και το μήνυμα για τις εκλογές

Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός από την ομάδα των «53+» ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων.

Άνοδο της συσπείρωσης στο κόμμα ενόψει των εκλογών και άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες φέρεται να ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έστειλε το μήνυμα πως στο κόμμα δεν πρέπει να «λοξοκοιτούν» προς τον Μάιο, αλλά να βαδίζουν με βάση το πολιτικό αφήγημα της εξάντλησης της τετραετίας.

Για να οδηγηθεί, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ με καλές προοπτικές στις εκλογές αυτό που επιθυμούν στο Μαξίμου είναι να μην υπάρχουν αναταράξεις στο εσωτερικό του κόμματος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχει γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για τα χαμηλά ποσοστά που σημειώνουν οι βασικές επιλογές του κόμματος σε μεγάλους δήμους όπως η Αθήνα (Ηλιόπουλος) και Θεσσαλονίκη (Νοτοπούλου). Ωστόσο ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει την εσωστρέφεια και φέρεται να δέχεται εισηγήσεις να πάρει όλο το «παιχνίδι» πάνω του.

Τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά που λαμβάνουν κατά κύριο λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Κατερίνα Νοτοπούλου , αλλά και άλλοι υποψήφιοι σε περιφέρειες και μεγάλους δήμους έχουν πανικοβάλει το Μέγαρο Μαξίμου. Αρχικά, η εντολή του πρωθυπουργού προς τους πάντες είναι ότι όλοι, ανεξάρτητα από ποια θέση είχαν εκφράσει, οφείλουν να στηρίξουν μέχρι τέλους τις επιλογές, έστω κι αν το αποτέλεσμα προδιαγράφεται απογοητευτικό.

Η οδηγία αυτή έχει να κάνει και με τις παρασκηνιακές διαφορές μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Κουμουνδούρου που ανέδειξε και ενέτεινε η διαδικασία αυτή. Ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει σε όλους τους τόνους πως «τώρα δεν είναι η στιγμή για κόντρες. Ο απολογισμός θα γίνει μετά την εκλογική αναμέτρηση. Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι».

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει το newpost.gr, συμμετείχε την προηγούμενη εβδομάδα σε μια κλειστή κομματική σύσκεψη και συζήτησε με τους εκπροσώπους των τάσεων και βεβαίως με τους «53+».

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα συμφωνήθηκε πως πρέπει η επιλογή των προσώπων που θα μπουν στα ψηφοδέλτια να γίνει με προσοχή και ξεκαθαρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργαζόμενες δυνάμεις από την κεντροαριστερά θα είναι δύο διακριτοί πόλοι, που μέσω προγραμματικών συγκλίσεων θα αποτυπώνουν τη συνεργασία τους.

Τα στελέχη με τα οποία συνομίλησε το newpost.gr επιχειρούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους σε σχέση με τη βραδινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τη Δευτέρα στο γραφείο του με στελέχη της κίνησης των «53+», της οποίας ηγείται, αλλά και υπουργούς. Ακόμα και αν υπήρξε ενόχληση, το μυστικό ραντεβού τοποθετείται στο πλαίσιο των συνεχών ζυμώσεων και διαβουλεύσεων που πραγματοποιούνται ενόψει της κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου…