Το Μουσείο της Ακρόπολης ανάμεσα στα «στολίδια» της Τέχνης

Το Μουσείο της Ακρόπολης ανάμεσα στα «στολίδια» της Τέχνης

Στα 25 κορυφαία μουσεία στον κόσμο το Μουσείο της Ακρόπολης.

Το Μουσείο της Ακρόπολης κατέλαβε την 11η θέση στη λίστα με τα 25 κορυφαία μουσεία στον κόσμο, την 8η θέση στην αντίστοιχη λίστα της Ευρώπης και την 1η θέση στη λίστα με τα 10 κορυφαία μουσεία στην Ελλάδα σύμφωνα με τη λίστα του TripAdvisor.

Την 1η θέση στη λίστα με τα κορυφαία μουσεία στον κόσμο κατέλαβε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη, ενώ στην 1η θέση στη λίστα με τα 25 κορυφαία μουσεία στην Ευρώπη κατέλαβε το μουσείο-στολίδι του Παρισιού, το Μουσείο Ορσέ.

Τη λίστα με τα 10 κορυφαία μουσεία στην Ελλάδα μετά το Μουσείο της Ακρόπολης συμπληρώνουν κατά σειρά κατάταξης το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Μουσείο Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας, το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Ελαιοτριβείο των Εγγαρών Νάξου, το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο, το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η υψηλή δημοτικότητα του Μουσείου της Ακρόπολης επιβεβαιώνεται και από τη μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητάς του κατά τη φετινή σεζόν από Έλληνες και ξένους τουρίστες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου ο αριθμός των επισκεπτών στο Μουσείο αυξήθηκε κατά 17,5%, φθάνοντας σε 554.496 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2014.