Το νέο μεγάλο στοίχημα της Thomas Cook ξεκινάει από την Ελλάδα

Το νέο μεγάλο στοίχημα της Thomas Cook ξεκινάει από την Ελλάδα

Τα εγκαίνια της νέας ξενοδοχειακής αλυσίδας του τουριστικού κολοσσού θα έχουν ως πρώτο σταθμό τη χώρα μας.

Εάν είστε της μποεμ φιλοσοφίας τότε υπάρχει τρόπος να περνάτε το ίδιο ανέμελα και κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Για αυτό έχει φροντίσει η Thomas Cook, η οποία προσεχώς θα εγκαινιάσει τη νέα της ξενοδοχειακή αλυσίδα που απευθύνεται σε μποέμιδες. Πρόκειται για το πρώτο από τα πέντε συνολικά concept hotels του ομίλου, το οποίο θα συστηθεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό ξεκινώντας την επίσημη λειτουργία του στα Κολύμπια της Ρόδου το Μάιο του 2016. Το αρχικό business plan κάνει λόγο για την έναρξη λειτουργίας τριών ακόμη boutique ξενοδοχείων, που θα φέρουν την επωνυμία Casa Cook hotel, και θα είναι σε θέση να υποδεχτούν τους πρώτους πελάτες μέσα στο καλοκαίρι του 2017. Η άμεση υλοποίηση της επένδυσης υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία που αποκτά η νέα δραστηριότητα για την Thomas Cook , η οποία δεν χάνει οποιαδήποτε ευκαιρία ενίσχυσης της παρουσίας της στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Το target group του νέου μέλους της ξενοδοχειακής “οικογένειας” της Thomas Cook που απαρτίζεται από brands όπως SENTIDO, SunConnect, Sunwing, Sunprime και smartline, αφορά νέους σε ηλικία ταξιδιώτες που είναι μοντέρνοι και εκφράζουν ενδιαφέρον όχι μόνο για τον προορισμό που επέλεξαν να επισκεφτούν, αλλά και για τη μόδα και το design που τους περιβάλλει εντός του ξενοδοχείου.
Σημειώνεται πως το πρώτο Casa Cook Hotel που θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στη χώρα μας διαθέτει 90 δωμάτια και θα αποτελέσει το crash test για την οικονομική πορεία και των υπόλοιπων ξενοδοχείων που θα τεθούν σταδιακά υπό κατασκευή. Θα προσφέρει ένα εκτεταμένο πακέτο υγείας και ευεξίας, που θα περιλαμβάνει γιόγκα, πιλάτες, μασάζ, καθώς και ένα άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο. Επιπρόσθετα, όλα τα ξενοδοχεία Casa Cook θα προσφέρουν ποδήλατα θαλάσσης για τους ενοίκους, ώστε να εξερευνούν την περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Thomas Cook, σημαντικό ρόλο στο νέο της εγχείρημα παίζουν οι εργαζόμενοι της , καθώς όπως αναφέρει στα Casa Cook Hotels λειτουργούν ως “πρεσβευτές”, επιφορτισμένοι να εμπνέουν τους ενοίκους του ξενοδοχείου να εξερευνήσουν τον προορισμό που επέλεξαν, να μοιράζονται μαζί τους τις γνώσεις τους για την περιοχή και τις παραδόσεις της, έτσι ώστε να προσφέρουν μια πραγματικά αυθεντική τουριστική εμπειρία. Άλλωστε η παγκόσμια τουριστική τάση που επικρατεί στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι αυτή της δημιουργίας έντονων εμπειριών στους τουρίστες και όχι της απλής προσφοράς υπηρεσιών που έχουν να κάνουν με τον ύπνο. Όσο για το εστιατόριο των Casa Cook Hotels, θα λειτουργεί σε συγκεκριμένες ώρες και θα χρησιμοποιεί τοπικά προϊόντα, με εστίαση σε υγιεινά, τοπικά πιάτα.

Ο Peter Fankhauser, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Thomas Cook, δήλωσε πως με τη δημιουργία ενός ‘προϊόντος’ αναψυχής μέσα στα ξενοδοχεία του ομίλου προχωρούν σε ενα σημαντικό βήμα στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη που στόχο έχει την διεύρυνση του πελατολογίου και την προσέλκυση νέων τμημάτων της αγοράς. “Με το συναρπαστικό εμπορικό σήμα Casa Cook, φέρνουμε ένα νέο concept στη δημοφιλή και μοδάτη αγορά “ήλιος & παραλία”.

Υπενθυμίζεται πως η Thomas Cook βρέθηκε μέσα στη χρονιά στο επίκεντρο των εξελίξεων και για έναν ακόμη λόγο, εκείνον της εξαγοράς του 5% του μετοχικού της κεφαλαίου από την κινεζική Fosun, η οποία θέλησε να μπει δυναμικά στον ευρωπαϊκό τουριστικό κλάδο. Το τίμημα για την απόκτηση του 5% του βρετανικού τουριστικού ομίλου ήταν της τάξης των 91,9 εκατ. στερλινών (140,1 εκατ. δολάρια), με τη δυνατότητα να αυξηθεί στο μέλλον έως και στο 10%. Για όσους δεν γνωρίζουν η Fosun International αποτελεί τον μεγαλύτερο επενδυτικό όμιλο ιδιωτικών συμφερόντων της Κίνας που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Guo Guangchang.