Το όραμα της Philip Morris για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο

Το όραμα της Philip Morris για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο
epa03889872 A company sign is seen outside the international headquarters of the US tobacco company Philip Morris, in Lausanne, Switzerland, 30 September 2013. Philip Morris announced the same day that it would cut its Switzerland workforce by 170 jobs. EPA/LAURENT GILLIERON

Η σκέψη των εναλλακτικών προϊόντων καπνού έχει μπει για τα καλά στο μυαλό της εταιρείας.

Η Philip Morris International (PM.N), η μεγαλύτερη εταιρεία καπνικών προϊόντων στον κόσμο, δήλωσε ότι θα μπορούσε στο απώτερο μέλλον να αποκοπεί από την πώληση τσιγάρων, λανσάροντας στη Βρετανία ένα εναλλακτικό της προϊόν.

Με το νέο της προϊόν με την ονομασία IQOS η εταιρεία δήλωσε ότι επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στα προϊόντα χαμηλότερου ρίσκου για την ανθρώπινη υγεία. Μπορεί, μάλιστα, η ίδια η εταιρεία να μην εξήγησε αμέσως τι σημαίνει το IQOS, όμως όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters κάποιοι το προσέλαβαν ως “I Quit Ordinary Smoking”.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της εταιρείας που μίλησαν στο Reuters, τελικός στόχος τους είναι να αφήσουν πίσω τους την πώληση τσιγάρων. «Βλέπουμε με σιγουριά ένα μέλλον στο οποίο η Philip Morris δεν θα πουλά τσιγάρα στην αγορά», είπε χαρακτηριστικά ο Martin Inkster, managing director της Philip Morris σε Βρετανία και Ιρλανδία.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το IQOS αποτελεί το αποτέλεσμα ερευνών και επενδύσεων ύψους 3 δισ. δολαρίων, και συνιστά για την ίδια το μέλλον του καπνίσματος.

Η συσκευή, η οποία ήδη έχει λανσαριστεί πολλές αγορές παγκοσμίως –μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα από την Παπαστράτος- θερμαίνει και δεν καίει το ειδικό τσιγάρο που χρησιμοποιεί, περιέχοντας λιγότερο από το 10% των βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στο κανονικό τσιγάρο.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι να κυκλοφορήσει το προϊόν σε 20 αγορές ως το τέλος του έτους και να φτάσει τις 35 το 2017.