To πάχος δεν είναι πια «συναίσθημα» για το Facebook

To πάχος δεν είναι πια «συναίσθημα» για το Facebook

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αφαίρεσε το emoticon «feeling fat» μετά από αντιδράσεις του κοινού.

Το Facebook αναγκάστηκε να αφαιρέσει το emoticon «feeling fat» («νιώθω παχύς»), ύστερα από την έντονη διαμαρτυρία ομάδας ανθρώπων που χαρακτήρισαν ανάρμοστο το αστείο εις βάρος ανθρώπων με παραπανίσια κιλά.

Πριν την απόσυρση, μάλιστα, περισσότερα από 16.700 είχαν προβεί σε αίτημα στη σελίδα change.org με το οποίο ζητούσαν από το Facebook να διαγράψει το συγκεκριμένο emoticon, το οποίο υπήρχε ως επιλογή για τους χρήστες που προέβαιναν σε ενημέρωση του status τους.

«Ακούσαμε από την κοινότητά μας πως το να κατατάξεις το “feeling fat” ως επιλογή για το status update μπορούσε να ενισχύσει την αρνητική εικόνα του σώματος, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που παλεύουν με τις διατροφικές διαταραχές», ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Για τους ακτιβιστές της  Endangered Bodies που πρωτοστάτησαν στη διαμαρτυρία, η απόφαση του Facebook ήταν μια μεγάλη νίκη. «Αυτή η επιτυχία δείχνει πως οι άνθρωποι ενωμένοι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα πολιτισμικά μηνύματα τα οποία καταστρέφουν την ικανότητα να αγαπάμε τους εαυτούς μας και να ζούμε άνετα μέσα στο σώμα μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά.