Το Snapchat ετοιμάζεται για το Χρηματιστήριο

Το Snapchat ετοιμάζεται για το Χρηματιστήριο

Η εφαρμογή έχει ήδη κλείσει τις τράπεζες που θα ρυθμίσουν τα τεχνικά ζητήματα για μια εγγραφή που θα φτάσει στα 20-25 δισ. δολάρια!

Το Snapchat φαίνεται ότι θα είναι η εταιρεία που θα οδηγήσει μια γενιά ιδιωτικών επιχειρήσεων, αξίας ενός δισ. δολαρίων και πάνω στον δρόμο προς το Χρηματιστήριο.

Ήδη στα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ κυκλοφορούν φήμες και πληροφορίες ότι η δημοφιλής εφαρμογή ετοιμάζεται για IPO με την αξία της δημόσιας εγγραφής να τοποθετείται ανάμεσα στα 20 και στα 25 δισ. δολάρια.  Σύμφωνα με τους Financial Times και το Bloomberg η εταιρεία έχει κλείσει τις τράπεζες που θα λειτουργήσουν ως σύμβουλοί στην επικείμενη εγγραφή, που τοποθετείται για Μάρτιο.

Το Snapchat θα πραγματοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές τεχνολογικών εταιρειών και ίσως δείξει τον δρόμο σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες των οποίων η αξία υπολογίζεται μεν σε πολλά δισ. δολάρια, αλλά το γεγονός ότι δεν γνωστοποιούν τα αποτελέσματά τους οδηγεί αρκετούς αναλυτές να αμφισβητούν την πραγματική τους αξία.  Ενδεικτικά η Uber εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 68 δισ. δολάρια, ενώ η Airbnb περίπου 30 δισ. δολάρια.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Snapchat προσέλαβε τη Morgan Stanley και τη Goldman Sachs για να ηγηθούν της IPO. Ακόμα στην εγγραφή, σύμφωνα με ανθρώπους που είναι κοντά στην εταιρεία, θα εμπλακούν και οι JPMorgan Chase & Co., Deutsche Bank AG, Allen & Co.,Barclays Plc και Credit Suisse Group AG.

Πρόσφατα το Snapchat άλλαξε το όνομα του σε Snap Inc και λάνσαρε μια νέα εφαρμογή ώστε ο χρήστης να μπορεί να μοιράζεται selfies και βίντεο, να βλέπει νέα βίντεο και να συνομιλεί με φίλους. Έχει πάνω από 150 εκατ. καθημερινούς ενεργούς χρήστες και εκτιμάται ότι συγκέντρωσε πάνω από 350 εκατ. δολάρια σε έσοδα το 2016 σε σχέση με τα 59 εκατ. δολάρια το 2015.

Η αξία του στην ιδιωτική αγορά υπολογίζεται στα 18 δισ. δολάρια, μετά και τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης και αν ολοκληρωθεί η δημόσια εγγραφή του θα είναι η μεγαλύτερη για social media μετά από αυτή του Twitter το 2013.

Ο εκπρόσωπος του Snapchat αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως και οι εκπρόσωποι όλων των μεγάλων τραπεζών.

Τι είναι/σημαίνει το Snapchat;
Το Snapchat είναι μία δωρεάν εφαρμογή για κινητές συσκευές, η οποία ξεχώρισε χάρη στην αποστολή αυτοκαταστρεφόμενων φωτογραφιών και βίντεο. Μηνύματα, δηλαδή, τα οποία μετά από λίγα δευτερόλεπτα χάνονται από τις οθόνες των χρηστών.

Αυτού του είδους τα μηνύματα, τα λεγόμενα snaps, στέλνονται από πάνω από 200 εκατ. μηνιαία ενεργούς χρήστες και πάνω από 150 εκατ. ημερήσια ενεργούς χρήστες παγκοσμίως.

Σήμερα, η εφαρμογή μαζεύει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας χάρη σε περισσότερες λειτουργίες που έχουν επινοήσει οι δημιουργοί της, προσελκύοντας κυρίως έφηβους χρήστες.

Διαβάστε όλη την ιστορία του Snapchat ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη:

Πώς να γίνετε ο «βασιλιάς» του Snapchat με 10 κινήσεις

Γιατί το Facebook θέλει τόσο πολύ να αγοράσει, να αντιγράψει, ή να «σκοτώσει» το Snapchat