Πώς να γίνετε ο «βασιλιάς» του Snapchat με 10 κινήσεις

Πώς να γίνετε ο «βασιλιάς» του Snapchat με 10 κινήσεις

Μικρά μυστικά που θα κάνουν το προφίλ σας περιζήτητο. 

Snapchat, Snapchat, Snapchat… όλοι μιλούν γι αυτό. Το «δημιούργημα» του Evan Spiegel ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού απ’ το 2013 έχει δει τα νούμερα του να εκτοξεύονται και τη δημοτικότητα να αυξάνεται διαρκώς! Εκατομμύρια χρήστες «ορκίζονται» στο όνομα της εφαρμογής, παρόλο που οι φωτογραφίες σβήνονται μετά από 24 ώρες.

Η εφαρμογή «αλλάζει» καθημερινά με τη προσθήκη νέων φίλτρων και χαρακτηριστικών, αλλά υπάρχουν μικρά μυστικά, απ’ το πώς να χρησιμοποιείτε δύο φίλτρα ταυτόχρονα ή να μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον κείμενο, που θα σας κάνουν «εξπέρ».

1. Επαναφέρετε παλιά φίλτρα

Δε προλάβατε κάποια απ’ τα «εφέ» της εφαρμογής; Μπορείτε να επαναφέρετε παλαιότερα φίλτρα του Snapchat, αλλάζοντας την ημερομηνία στο κινητό σας.

Στις συσκευές με iOS, ακολουθήστε την εξής διαδρομή:  Settings —> General —> Date & Time και απενεργοποιήστε την επιλογή “set automatically.” Αντίστοιχα, στα  Android πηγαίνετε στα Settings —> Date & Time και απενεργοποιήστε την επιλογή “automatic date and time.”

Μετά επιλέξτε την ημερομηνία που ήταν διαθέσιμα τα αντίστοιχα φίλτρα, αλλά μη ξεχάσετε να το αλλάξετε ξανά.

2. Χρησιμοποιείστε δύο φίλτρα ταυτόχρονα

Θέλετε να έχετε την ώρα της φωτογραφίας και ένα χρωματικό εφέ ταυτόχρονα; Εύκολο! Επιλέξτε το φίλτρο που θέλετε, κρατήστε την φωτογραφία και συνεχίστε μέχρι να επιλέξετε και το δεύτερο εφέ.

3. Ασφαλίστε τον λογαριασμό σας

Για να μη χακάρουν ποτέ τον λογαριασμό σας επιλέξτε να σας έρχεται ένα μήνυμα κάθε φορά που συνδέεστε από άλλη συσκευή. Πώς; Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής και επιλέξτε το “login verification”.

 4. Αλλάξτε το όνομα σας

Επιλέξτε το εικονίδιο του Snapchat όπου βλέπετε το σκορ σας, εκεί μπορείτε να αλλάξετε το όνομα που εμφανίζεται στη λίστα των φίλων σας. Θυμηθείτε πως προσθέτοντας ένα «_» πριν το όνομα σας θα ανέβετε στη λίστα επαφών τους.

5. Πώς να βάλετε επιπλέον κείμενο

Ένας πρακτικός τρόπος για να παρακάμψει το όριο χαρακτήρων είναι χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του Notes. Επιλέξτε ένα κενό κείμενο και πατήστε Copy. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Snapchat και επικολλήστε στο πεδίο κάτω απ’ τη φωτογραφία σας.

6.  Επιλέξτε το travel mode για να γλυτώσετε δεδομένα

Οι χρήστες της εφαρμογής ξέρουν πως η μπαταρία και τα δεδομένα είναι πρόβλημα. Πηγαίνοντας στο “Additional Services” απ’ το μενού και επιλέγοντας “Manage” θα μπορείτε να έχετε το κινητό σας σε travel mode όποτε θέλετε για να μη κατεβαίνουν αυτόματα όλα τα snaps.

7.  Προσθέστε κι άλλους φίλους ακόμα κι αν δεν έχετε τα στοιχεία τους

Μέχρι τώρα μπορούσατε να προσθέσετε όσα άτομα είχατε στη λίστα επαφών σας. Η επιλογή “Προσθήκη σε κοντινή απόσταση ” (“add nearby” ) του  Snapchat σας επιτρέπει να προσθέσετε εύκολα ο ένας τον άλλον στο Snapchat , εφόσον βρίσκεστε στην ίδια περιοχή. Πηγαίνετε στο “add friends” επιλέξτε την επιλογή και αφήστε το δορυφόρο να κάνει τη δουλειά!

8. Βάλτε επιπλέον χρώμα με τα emoji 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα emoji της εφαρμογής για να προσθέσετε κι άλλο χρώμα στις φωτογραφίες σας. Επιλέξτε κάποιο με το επιθυμητό χρώμα και να αυξήστε το μέγεθός του (με ζουμ με τα δύο δάχτυλα) έτσι ώστε να καταλαμβάνει ολόκληρη την οθόνη και στη συνέχεια σύρετε τη περιοχή για να φανεί σαν φίλτρο.

9. Αλλάξτε τα εικονίδια των φίλων σας 

Σίγουρα θα έχετε προσέξει τα εικονίδια μπροστά απ’ τα ονόματα των φίλων σας. Στην επιλογή “additional services” στις εφαρμογές μπορείτε να δείτε τι σημαίνει το καθένα και να επιλέξετε εσείς ποιο θέλετε να έχετε σε κάθε άτομο!

10.  Επιλέξτε τη νυχτερινή κάμερα 

Είναι βράδυ, θέλετε να κάνετε ένα Snap αλλά δε θέλετε φλας; Υπάρχει λύση! Επιλέξτε το εικονίδιο με το «φεγγάρι» ώστε να ενεργοποιήσετε τη νυχτερινή κάμερα!