Το Spotify θέλει να «χτυπήσει» το YouTube με μουσικά βίντεο μεγάλης διάρκειας

Το Spotify θέλει να «χτυπήσει» το YouTube με μουσικά βίντεο μεγάλης διάρκειας
Illustration of the online streaming music platform, Spotify application, in Paris, September 15, 2020.?Illustration Illustrations de la plateforme de streaming de musique en ligne, application Spotify, a Paris, le 15 septembre 2020. Photo: AFP
Διαθέσιμα για τους premium χρήστες της πλατφόρμας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, μεταξύ άλλων χωρών.

Το Spotify λανσάρει μουσικά βίντεο μεγάλης διάρκειας σε μια περιορισμένη beta έκδοση για τους συνδρομητές premium, επιχειρώντας να εισέλθει σε ένα πεδίο στο οποίο το YouTube κυριαρχεί εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Τα μουσικά βίντεο είναι διαθέσιμα για τους premium χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Σουηδία, τη Βραζιλία, την Κολομβία, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και την Κένυα, σε beta έκδοση από την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, καθώς προσπαθεί να αυξήσει τη βάση των χρηστών της.

Ενώ στοχεύει να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο χρήστες μέχρι το 2030, το νέο σχέδιο του Spotify αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό από το Apple Music και το YouTube της Alphabet, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν δωρεάν μουσικά βίντεο.

Η κυκλοφορία του Spotify θα περιλαμβάνει έναν «περιορισμένο κατάλογο μουσικών βίντεο, συμπεριλαμβανομένων επιτυχιών από παγκόσμιους καλλιτέχνες» σημειώνεται από την πλατφόρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Reuters υπενθυμίζει πως τον Μάρτιο του 2023 το Spotify είχε εισαγάγει τα «clips», κάθετα βίντεο κάτω των 30 δευτερολέπτων που ανεβαίνουν απευθείας στο Spotify για τους καλλιτέχνες.

Η εταιρεία έχει επίσης επεκτείνει τις προσφορές της για να συμπεριλάβει podcasts και ακουστικά βιβλία σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερους χρήστες.

Τον Φεβρουάριο, προέβλεψε ότι οι συνδρομητές premium θα φτάσουν τα 239 εκατομμύρια το τρέχον τρίμηνο, πάνω από τις εκτιμήσεις για 238,3 εκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com