Το TEDx Athens επιστρέφει σε επετειακή έκδοση!

Το TEDx Athens επιστρέφει σε επετειακή έκδοση!
Έξυπνες ιδέες, ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και μοναδικές εμπειρίες θα ζήσουν οι συμμετέχοντες του δέκατου TEDx Athens.

Ο επιτυχημένος θεσμός του TEDxAthens επιστρέφει για δέκατη χρονιά, ανανεωμένος, προσφέροντας πλούσια γνώση σε θέματα επιχειρηματικότητας, αλλά και αξέχαστες εμπειρίες στους συμμετέχοντες. Η επετειακή διοργάνωση θα λάβει σάρκα και οστά το Σάββατο 1η Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ένα πρόγραμμα το οποίο έχει ως αφετηρία το «Χ», τη μεταβλητή που μας θυμίζει ότι η μόνη σταθερά στις ζωές μας είναι η αλλαγή.

Για ένα ταξίδι που ξεκινά από σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες, έκαναν λόγο οι διοργανωτές του TEDx Athens κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, ενώ δεσμεύτηκαν ότι η φετινή διοργάνωση θα αφήσει το στίγμα της.

Με βασική αρχή «Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν» και με ένα περιεχόμενο που ξεπερνά τις 18 ώρες, η φετινή διοργάνωση υπόσχεται τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών.

Η Κεντρική Σκηνή θα φιλοξενήσει 12 ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο εγγονός του Μαχάτμα Γκάντι, Αρούν Γκάντι, ο σκηνοθέτης Ούνταγιαν Πρασάντ και ο βραβευμένος με Grammy Κρίστοφερ Κίνγκ, ενώ παράλληλες δράσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Εναλλακτική Σκηνή όσο και στο Lab κατά τη διάρκεια του φετινού TEDxAthens. Πιστός στο ραντεβού τους θα είναι και φέτος ο stand-up comedian Δημήτρης Δημόπουλος, ο οποίος θα καλωσορίσει ομιλητές και κοινό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

«Πέρυσι πουλήθηκαν 1800 εισιτήρια και για φέτος εκτιμάμε ότι ο αριθμός τους θα είναι ελαφρώς αυξημένος στα 1850», τόνισε ο Δημήτρης Καλαβρός- Γουσίου, Curator και Ιδρυτής του TEDxΑthens, προσθέτοντας πως τα early birds εισιτήρια που διατέθηκαν στα 49 ευρώ έναντι 62 ευρώ που ήταν η αρχική τους τιμή, είχαν εξαντληθεί πριν το Πάσχα, ενώ δεν ήταν λίγες οι εταιρείες που αγόρασαν μαζικά εισιτήρια για τους εργαζόμενους τους.

Παράλληλα, εκτίμησε πως ο τρόπος στησίματος του event τα επόμενα δέκα χρόνια θα είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα και πως θα εξελίσσεται με άξονα το καλό περιεχόμενο, τις καλές ιστορίες και τις μοναδικές εμπειρίες. «Στόχος μας είναι οι συμμετέχοντες να βιώνουν εμπειρίες και να μαθαίνουν κάτι μέσα από αυτές».

Σημείωσε δε πως φέτος πρόκειται για το πιο ώριμο και μεστό event που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα, με τη συμβολή σπουδαίων διεθνών προσωπικοτήτων, μικρών ηρώων και μεγάλων ιδεών.

Παρών ήταν και ο Δημήτρης Κόκκορης, Director του TEDxAthens, ο οποίος έσπευσε να ευχαριστήσει τους εθελοντές, που φέτος ανέρχονται σε 150, τους συνεργάτες αλλά και το κοινό. «Άνθρωποι που αναζητούν τον παράγοντα Χ – την μεταβλητή των άπειρων δυνατοτήτων – και που πιθανόν να είναι εκείνοι που θα διαμορφώσουν το πώς θα μοιάζει ο κόσμος μας τα επόμενα δέκα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κόκκορης μίλησε και για το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα που φιλοδοξεί να αφήσει το TEDx Athens. Έχει στελεχωθεί, όπως είπε, μια ειδική ομάδα που ασχολείται με τη βιωσιμότητα της εκδήλωσης, από το φαγητό μέχρι τα δώρα που θα δοθούν, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί με ρύπους το περιβάλλον.

Τέλος, στη Συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκαν και δύο ακόμα ομιλήτριες: η επιχειρηματίας και τεχνολόγος Λίζα Λανγκ που θα μας μυήσει στον κόσμο της μόδας και του AI, και η Senior Editor του WIRED Βικτόρια Τουρκ που θα  αναλύσει την online συμπεριφορά μας, έρχονται να προστεθούν στο line-up της Κεντρικής Σκηνής.

Επίσης, ανακοινώθηκε η ανανέωση και για φέτος της σύμπραξης του TEDxAthens με την Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία είχε ξεκινήσει για πρώτη φορά πέρυσι, ενώ έγινε γνωστή και η δημιουργία ενός επετειακού λευκώματος με όλα τα highlights των δέκα διοργανώσεων του TEDXAthens, το οποίο θα περιλαμβάνει τις εμπειρίες διοργανωτών και ομιλητών. Ξεχωριστή θέση θα έχουν και οι απόψεις των θεατών για το τι είναι αυτό που κάνει κάθε TEDXAthens ξεχωριστό, όπως αυτές συγκεντρώθηκαν μέσα από ένα call to action activation που πραγματοποιήθηκε μέσω Facebook.

Σχετικά με το TEDX

Το TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών. Βασισμένο στο πρότυπο του TED, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων. Το πρώτο TEDxAthens, ένα από τα αρχικά 20 που διοργανώθηκαν στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2009. Το TEDxAthens παρακολουθείται από 2.200 άτομα περίπου ετησίως και φιλοξενεί γύρω στους 20 ομιλητές, από όλο τον κόσμο.