Στους τέσσερις οι νεκροί από εκτροχιασμό τραίνου στις ΗΠΑ

Στους τέσσερις οι νεκροί από εκτροχιασμό τραίνου στις ΗΠΑ
epa05562024 A picture provided by Twitter user @coreyfutterman shows workers on the platform after a NJ Transit train crashed in to the platform at the Hoboken Terminal New Jersey, USA, 29 September 2016. Reports stated that at least 3 people were killed and over 100 injured in the accident. EPA/@coreyfutterman HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Πολλοί από τους δεκάδες τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τουλάχιστον τεσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα στον σταθμό του Χόμποκεν, στο Νιου Τζέρσι, ενώ πολλοί από τους δεκάδες τραυματίες βρίσκονται σε “πολύ σοβαρή κατάσταση”, ανέφερε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας μεταφορών της Πολιτείας αυτής, η Τζένιφερ Νέλσον, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News.

 

Ο Τζόζεφ Σκοτ, ο διευθυντής του City Medical Center του Χόμποκεν, δήλωσε ότι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο αυτό περίπου 50 επιβάτες, από τους οποίους οι τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση, όμως οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους θα πάρουν εξιτήριο αφού τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο Δρ. Κεν Γκάρεϊ, ο αρχίατρος του νοσοκομείου, διευκρίνισε ότι δεν φαίνεται να απειλείται η ζωή κανενός από τους τραυματίες.

Ο προαστιακός συρμός, που ήταν γεμάτος από επιβάτες καθώς ήταν ώρα αιχμής, δεν σταμάτησε στον σταθμό και προσέκρουσε με ταχύτητα στην αποβάθρα.

Το Χόμποκεν βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Μανχάταν, στην άλλη όχθη του ποταμού Χάντσον.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί, τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας). Το τρένο ανήκει στην εταιρεία New Jersey Transit.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το τρένο δεν σταμάτησε μπαίνοντας στον σταθμό και προσέκρουσε σε έναν τοίχο, στο τέλος των γραμμών. Οι πρώτες εικόνες που μετέδωσαν τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ένα τμήμα του τρένου “σφηνωμένο” στον τοίχο και ένα δεύτερο να έχει σκαρφαλώσει πάνω στην αποβάθρα.

Από τη σύγκρουση, κατέρρευσε ένα μέρος της οροφής του σταθμού, ανέφεραν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες.

“Όταν έφτασα, είδα ανθρώπους να φεύγουν τρέχοντας, είδα τραυματίες, πολλούς σοβαρά. Οι ζημίες ήταν τεράστιες. Η οροφή, ένα μέρος της οροφής, κατέρρευσε”, αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πάντσο Μπερνασκόνι, ο διευθυντής του πρακτορείου Getty που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον σταθμό.