Τουρκικά ΜΜΕ: «Σιωπή» Τραμπ στην έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού για στήριξη από τις ΗΠΑ

Τουρκικά ΜΜΕ: «Σιωπή» Τραμπ στην έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού για στήριξη από τις ΗΠΑ
ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κ. ΤΡΑΜΠ Ν. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο ενώπιον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ότι η συμφωνία η στάση της Τουρκίας στη Λιβύη πυροδοτεί το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο, ζητώντας την στήριξη των ΗΠΑ, σχολιάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Τα περισσότερα εστιάζουν στην «σιωπή» Τραμπ που ακολούθησε, χωρίς να πει τίποτα.


Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Sozsu» γράφει ότι «Αποκαλύφθηκε το σχέδιο της Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας, που θα παρουσιάσει στον Τραμπ».

Για «ανήθικη πρόταση από την Ελλάδα στον Τραμπ», κάνει λόγο η ιστοσελίδα haber7.com, υποστηρίζοντας ότι «οι Έλληνες θέλουν να αγοράσουν F-35 και να συμμετέχουν στην παραγωγή».

Ο πρωθυπουργός ήθελε να προτάξει τα ελληνοτουρκικά, αλλά η ατζέντα είχε αλλάξει δραματικά μετά την -με εντολή Ντόναλντ Τραμπ- δολοφονία του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί. Και αυτό φάνηκε με τον καταιγισμό των δημοσιογραφικών ερωτήσεων όταν οι δύο ηγέτες βρέθηκαν μπροστά στις κάμερες: Από τις δεκατέσσερις, μόλις οι δύο αφορούσαν την Ελλάδα, ενώ οι εννέα είχαν να κάνουν με την κρίση στο Ιράν και άλλες δύο για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

Παρόλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε στον συνομιλητή του αυτό που ήθελε. Τόνισε το πρόβλημα με την τουρκική προκλητικότητα και τον αποσταθεροποιητικό ρόλο που παίζει η πρόσφατη συμφωνία Ερντογάν – Αλ Σάραζ για την οριοθέτηση ΑΟΖ, διακόπτοντας μάλιστα την αγόρευση Ντόναλντ Τραμπ, για να κάνει σαφές ότι δεν θα ανεχτούμε καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.