Τρία παραμύθια για αφηγητή και την Καμεράτα

Τρία παραμύθια για αφηγητή  και την Καμεράτα

Νέοι δημιουργοί μέχρι 14 ετών παρουσιάζουν τα δικά τους παραμύθια στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. 

Την επόμενη Κυριακή η Στέγη θα γεμίσει από παραμυθάδες. «Το άλλο μου μισό» του συνθέτη Αχιλλέα Γουάστωρ με αφηγητή τον Αντώνη Καφετζόπουλο, «Το όνειρο της πέτρας» του συνθέτη Κώστα Κριτσωτάκη με αφηγήτρια τη Μυρτώ Αλικάκη και «Το νερολούλουδο» του συνθέτη Τάσου Ρωσόπουλου με αφηγητή τον Μανώλη Μαυροματάκη, έρχονται για να μαγέψουν μικρούς και μεγάλους.

Τα παιδιά και οι έφηβοι, ηλικίας έως 14 ετών, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό του Ελληνικού Σχεδίου για τη συγγραφή παραμυθιού και ξεχώρισαν θα παρουσιάσουν τα παραμύθια τους. Ο θεσμός έχει «Άγνωστος Ελληνισμός» έναν διττό σκοπό: τη προώθηση νέας δημιουργίας, με αφετηρία τα ελληνικά λαϊκά παραμύθια, τον συνδυασμό του παλιού με το καινούργιο και τη δημιουργία ρεπερτορίου αντίστοιχων έργων από Έλληνες συνθέτες.

Διαβάστε ακόμα: Το Ιράκ μέσα από τα μάτια της Heather Raffo

Από τις συμμετοχές ξεχώρισαν οι προτάσεις τριών νέων κοριτσιών στις ιδέες των οποίων βασίστηκαν τρεις συγγραφείς – επιμελητές κειμένων κρατώντας και τον τίτλο τους για να γράψουν τα παραμύθια για τα έργα των τριών συνθετών. Ο Γιώργος Κορδέλλας βασίστηκε στην ομότιτλη ιδέα της Μαρίας Λαπούρτα, ο Κώστας Φασουλάς βασίστηκε στην ομότιτλη ιδέα της Παναγιώτας Μαρίας-Μπουγάδη, ο Γιώργος Κοροπούλης βασίστηκε στην ομότιτλη ιδέα της Λυδίας-Ευθυμίας Ζωντανού.

Διαβάστε ακόμα: Οι πιο… selfie πόλεις στον κόσμο

Στους στόχους της διαδικασίας με το κάλεσμα των παιδιών ζητούμενο ήταν η διαδραστικότητα να μην περιορίζεται στην πιο κοινή της μορφή στη διάρκεια μιας παράστασης, αλλά να υπάρξει συμμετοχή στη διαδικασία της γέννησης της παράστασης. Με αυτό τον τρόπο, η λαχτάρα της δημιουργίας ακολουθείται από την ικανοποίηση της υλοποίησης, προωθείται η συμμετοχικότητα και δίνεται έναυσμα δημιουργίας σε περισσότερους ανθρώπους από διαφορετικές ηλικίες και χώρους.