Τρεις ελληνικές πόλεις μεταξύ των εκατό δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών

Τρεις ελληνικές πόλεις μεταξύ των εκατό δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών

Για πρώτη φορά, στην κατάταξη της Euromonitor με τις 100 πιο δημοφιλείς πόλεις για τουρισμό στον κόσμο συμπεριλαμβάνονται και τρεις ελληνικές.

Η Euromonitor International κατήρτισε τη λίστα με τις εκατό δημοφιλέστερες πόλεις για τουρισμό στον κόσμο, με βάση την αύξηση που κατέγραψαν στις διεθνείς αφίξεις το 2014. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στη λίστα με τις τρεις πόλεις, εκ των οποίων οι δύο κατάφεραν να μπουν σε αυτή για πρώτη φορά.

Πρόκειται για την Αθήνα, τη Ρόδο και το Ηράκλειο. Η Αθήνα κατέγραψε αύξηση 29,4% στις διεθνείς αφίξεις την περίοδο 2013-2014 και κατέλαβε την 51η θέση με 3,3 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις. Το Ηράκλειο βρίσκεται στην 73η θέση με 2,6 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις και αύξηση 5,4%. Η πόλη της Ρόδου βρίσκεται στην 95η θέση με 1,9 εκατομμύριο διεθνείς αφίξεις και αύξηση 8,2%.

Για έκτη συνεχή χρονιά, το Χονγκ Κονγκ βρέθηκε στην κορυφή της λίστας της Euromonitor International με 27,4 εκατομμύρια διεθνείς αφίξεις, με το Λονδίνο να ακολουθεί στη δεύτερη θέση έχοντας αφήσει πίσω του την Μπανγκόγκ και τη Σιγκαπούρη.

Οι δέκα δημοφιλέστερες πόλεις για τουρισμό σύμφωνα με τη Euromonitor:

 

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη εδώ.