Τσακαλώτος για την αναθεώρηση των στοιχειών της ΕΛΣΤΑΤ: «Συμπάσχουμε με τον κύριο Σταϊκούρα»

Τσακαλώτος για την αναθεώρηση των στοιχειών της ΕΛΣΤΑΤ: «Συμπάσχουμε με τον κύριο Σταϊκούρα»
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια συζήτησης και ψήφισης επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις» στη Βουλή, Αθήνα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σχολίασε με καυστικό τρόπο τις θετικές αλλαγές στον φετινό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

Την αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για τoν ρυθμό ανάπτυξης από την ΕΛΣΤΑΤ, σχολιάζει με γραπτή του δήλωση ο πρώην υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος τομεάρχης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η ΕΛΣΤΑΤ σήμερα αναθεώρησε την ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου του έτους από 1,1% στο 1,4% και του δεύτερου τριμήνου από το 1,9% στο 2,8%. Συμπάσχουμε με τον κύριο Σταϊκούρα που τώρα πρέπει να ξαναγράψει από την αρχή την ομιλία του και να σβήσει όλα όσα θα έλεγε για την αναιμική ανάπτυξη που του παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «μέχρι τώρα η ΝΔ ισχυριζόταν ότι από τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός όλα πάνε καλύτερα ως δια μαγείας, ακόμη και το δήθεν δημοσιονομικό κενό που βρήκαν εξαφανίστηκε χωρίς κανένα δικό τους μέτρο».

«Βέβαια κανείς δεν αμφιβάλει για τις ικανότητες του κ. Μητσοτάκη. Παρακολουθήσαμε άλλωστε και ένα εκπληκτικό ρεπορτάζ σε χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων που τις ανέλυε με βάση τη φυσιογνωμία του. Τώρα φαντάζομαι θα ισχυριστούν ότι οι πολίτες έχουν ορθολογικές προσδοκίες για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και έτσι επηρεάστηκαν και τα δύο πρώτα τρίμηνα», καταλήγει στη δήλωσή του ο Ε. Τσακαλώτος.