Τζον Κέρι: Τίποτα δεν είναι αδύνατο στην επιχειρηματικότητα

Τζον Κέρι: Τίποτα δεν είναι αδύνατο στην επιχειρηματικότητα

Το "στοίχημα" της τρομοκρατίας, η σύνδεση της οικονομικής ανάπτυξης με την πολιτική σταθερότητα και η επιχειρηματική καινοτομία.

Αποστολή στη Silicon Valley: Μαρία Ακριβού

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της κλιματικής αλλαγής αλλά και της διαφθοράς αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της αμερικανικής Προεδρίας. Αυτό ανέφερε μιλώντας από το βήμα του Global Entrepreneurship Summit (GES 2016), ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ορίζοντας τους βασικούς άξονες της ατζέντας που ακολουθεί η κυβέρνηση Ομπάμα.

Ορμώμενος από το αιματηρό επεισόδιο στο Ορλάντο ο Κέρι υπογράμμισε πως

η μόνη λύση για την αποφυγή φαινομένων θρησκευτικού φανατισμού είναι η παροχή καλύτερης εκπαίδευσης στους νέους ανθρώπους,  καθώς ένα μεγάλο ποσοστό εξ αυτών εξακολουθεί να έχει χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Ως δεύτερη προτεραιότητα έθεσε τη λήψη μέτρων για την αντιστροφή των κλιματικών αλλαγών, επικρίνοντας όσους πολιτικούς δεν θέλουν να κάνουν χρήση της τεχνολογίας και των επιστημών για αυτό το σκοπό, ενώ  αναφέρθηκε και στη διαφθορά, τονίζοντας πως μόνο με την καταπολέμησή της θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αναπτυχθούν.

“Οι καινούριες ιδέες μπορούν να αναπτυχθούν παντού και να έχουν παγκόσμιο αποτύπωμα. Κάνουμε πρόοδο και βάσει των στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας μπορώ να σας πω πως η φτώχεια έχει υποχωρήσει κατά 10%, ενώ στόχος μας είναι να αυξηθεί ο αριθμός των οικογενειών που ανήκουν στη μεσαία τάξη”.

Σχολιάζοντας το GES και το κοινωνικό αποτύπωμα που επιχειρούν να αφήσουν οι διοργανωτές του, ο Κέρι επεσήμανε πως ο εν λόγω θεσμός συνέβαλε στο να γίνει η Silicon Valley ένα σημαντικό μέρος για την προώθηση της επιχειρηματικής σκέψης ενώ πρόσθεσε πως στην επιχειρηματικότητα ο όρος αδύνατο δεν είναι γεγονός αλλά μια απλή γνώμη.

Πρόσθεσε δε πως η πρωτοβουλία, παρότι ξεκίνησε από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, θα συνεχιστεί και μετά τη λήξη της θητείας του με επόμενο σταθμό την Ινδία. “Το αποτέλεσμα ενός τέτοιου συνεδρίου δεν κρίνεται από τον αριθμό των ομιλητών, αλλά από το πλήθος των επαφών και των συνεργιών που πραγματοποιούνται. Το networking που γίνεται μεταξύ επιχειρηματιών και επενδυτών είναι τέτοιο που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία του επόμενου παγκόσμιου brand”.

Τέλος ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έκανε λόγο για τη στενή σχέση που υπάρχει μεταξύ επιχειρήσεων και της κυβέρνησης αφού όπως είπε όταν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη σε παγκόσμια κλίμακα, τότε επέρχεται και η πολιτική σταθερότητα. “Ο κόσμος έγινε πολύ σύνθετος συγκριτικά με το πώς ήταν τα πράγματα τον προηγούμενο αιώνα. Έχουμε πια την αίσθηση ότι είναι μικρότερος, καθώς γνωρίζουμε τι έχουν οι άλλες χώρες, τι δεν έχουν και προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό. Στον 21ο αιώνα δεν είναι μόνο οι ιδέες που κινούνται γρήγορα, αλλά και οι ίδιες οι αγορές”.

Διαβάστε ακόμη: GES: Oι ιδρυτές των LinkedIn, Uber & Airbnb αποκαλύπτουν τα σχέδια τους