Βαρουφάκης: Όταν τα έλεγα εγώ, κορόιδευαν

Βαρουφάκης: Όταν τα έλεγα εγώ, κορόιδευαν

«Η ευτυχία είναι μία πεταλούδα, που όταν προσπαθούμε να την πιάσουμε χάνεται ξαφνικά από μπροστά μας», αναφέρει σε άρθρο του στους New York Times.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θεωρεί πως το έγγραφο του ESM για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, το οποίο κάνει λόγο για ρήτρα ανάπτυξης αποπληρωμών και υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο.

Όπως έγραψε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, «Όταν πρότεινα υποχρεωτικό πλαστικό χρήμα & ρήτρα ανάπτυξης αποπληρωμών ESM, κορόιδευαν».

«Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν»

Την ίδια ώρα, με άρθρο του στους New York Times, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών φαίνεται πως αναζητεί το πραγματικό νόημα της ζωής. Το άρθρο φέρει τον τίτλο «τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν» και ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Προσπαθώντας να αντικαταστήσω κατά καιρούς την πραγματική ευτυχία με κάποιο αντικείμενο ή υπηρεσία, είναι σαν να προσπαθώ να πάρω ένα χάπι, το οποίο θα με στείλει σε λήθαργο (…) Η ευτυχία είναι σαν μία πεταλούδα, η οποία όταν προσπαθούμε να την πιάσουμε χάνεται ξαφνικά από μπροστά μας. Εάν όμως παραμείνουμε ήρεμοι, μπορεί και να έρθει να καθίσει πάνω μας. “Η απομάκρυνση από την ύλη στο κάτω κάτω δεν κοστίζει καθόλου ακριβά».