Βενιζέλος: «Ο λαός θα αποφασίσει αν θα μείνουμε στην κυβέρνηση»

Βενιζέλος: «Ο λαός θα αποφασίσει αν θα μείνουμε στην κυβέρνηση»

Δεν κάνει πίσω ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο δίλημμα του «ή ψηφίζετε Ελιά ή αποχωρούμε από την Κυβέρνηση».

Το εκλογικό δίλημμα «ή ψηφίζετε Ελιά ή αποχωρούμε από την Κυβέρνηση», επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην ΚΟ ομάδα του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι αυτό το δίλημμα δεν είναι εκβιαστικό, επισημαίνοντας ότι «η περιγραφή της πραγματικότητας δεν είναι ποτέ εκβιαστική». Προς επίρρωση τούτου, επέμεινε ότι την παραμονή ή όχι του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση θα την αποφασίσει δια της ψήφου του στην Ελιά ( ή όχι), ο λαός.

Ο κ. Βενιζέλος παράλληλα, αποτιμώντας τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην διαχείριση της κρίσης από το 2009 έως σήμερα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το καμάρι μας, το πρωτογενές πλεόνασμα είχε επιτευχθεί έως τις εκλογές του 2012 σε ποσοστό 85%. Μόνον το 15% φτιάξαμε όλοι μαζί».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το ζήτημα είναι η χαλαρότητα που υπάρχει ως προς την αντιμετώπιση των εκλογών, «η αίσθηση ότι μπορούμε να παίζουμε με τις εκλογές και να δούμε όλα τα πράγματα το βράδυ των εκλογών» για να σημειώσει ότι «εφόσον όλοι περιμένουν να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα και άρα κάποιοι να θέσουν θέμα αντοχής και νομιμοποίησης της κυβέρνησης, εμείς οφείλουμε να μιλήσουμε με ευθύτητα».

«Δεν τίθεται ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης μόνο, αλλά της οικονομίας και της χώρας» είπε αναφορικά με τις εκλογές και σημείωσε πως η σταθερότητα της κυβέρνησης αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση της σταθερότητας της χώρας και της οικονομίας.

Επιπλέον, είπε μεταξύ άλλων, ότι ποτέ δεν μίλησε για αριθμούς και ποσοστά, αλλά για το συνδυαστικό αποτέλεσμα όλων των εκλογικών διαδικασιών, αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, «για τη γενική αίσθηση εάν θα βγει η κυβέρνηση με δύναμη και αντοχή ή αν θα περιπέσει η χώρα σε αμφισβήτηση». «Έχει σημασία η τελική πολιτική αίσθηση της κοινωνίας» υπογράμμισε. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ποτέ δεν μίλησε για αποχώρηση από την κυβέρνηση, γιατί, όπως τόνισε, δεν είναι η κυβέρνηση κάποιων άλλων, της ΝΔ ή του κ. Σαμαρά, στην οποία το ΠΑΣΟΚ είναι συνεργάτες ή φίλοι της. «Η κυβέρνηση υπάρχει γιατί εμείς εφαρμόζουμε μια στρατηγική στην οποία άλλοι προσχώρησαν με καθυστέρηση» «επειδή εμείς κατεβήκαμε στις εκλογές του 2012 για κυβέρνηση συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών προοδευτικών ή έστω φιλοευρωπαϊκών εθνικών δυνάμεων» είπε για να σημειώσει ότι «πολύ περισσότερο δεν υπάρχει το αστείο σενάριο της απόσυρσης υπουργών». Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «υπάρχει θέμα υπόστασης της εθνικής στρατηγικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση αυτή στην οποία θέλαμε και άλλους, και τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ αν ήταν υπεύθυνος».

Μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι η «δική μας παρέμβαση επιβεβαίωσε το ακατάσχετο του κοινωνικού μερίσματος».

Με τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα ο Χρήστος Πρωτόπαπας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε και συνεννοήθηκε, να δοθεί εντολή στις τράπεζες να μην παραβιάζεται ο νόμος κατά τον οποίο δεν μπορεί να παρακρατείται το κοινωνικό μέρισμα είτε αυτό αφορά οφειλές προς το δημόσιο είτε αφορά οφειλές προς τις τράπεζες.

Διαβάστε σχετικά: Τράπεζες έβαλαν «χέρι» στο κοινωνικό μέρισμα!