VentureFriends: 3 χρόνια επιτυχίας στο ελληνικό οικοσύστημα σε ένα Infographic – Τι δηλώνουν στο Fortune

VentureFriends: 3 χρόνια επιτυχίας στο ελληνικό οικοσύστημα σε ένα Infographic – Τι δηλώνουν στο Fortune
Συνολικά περισσότερα από 79 εκατ. ευρώ έχουν επενδυθεί σε 27 startups που ανήκουν στο portfolio του fund.

Το VentureFriends γιορτάζει το τρίτο χρόνο παρουσίας του στο οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας και κάνει μια αναδρομή στο αποτύπωμα που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, μέσα από τις επενδύσεις του.

Συνολικά 79,2 εκατ. ευρώ έχουν επενδυθεί σε 27 startups, που ανήκουν στο portfolio του fund, εκ των οποίων τα 32,3 εκατ. προέρχονται από το VentureFriends και τα υπόλοιπα από διεθνείς επενδυτές.

Πρόσφατα μάλιστα το fund ανακοίνωσε τη συμμετοχή του σε δύο νέες μεγάλες επενδύσεις στις εταιρείες Blueground και Welcome Pickups.

Η Blueground, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της μόλις το 2013, προσφέροντας επιπλωμένα διαμερίσματα προς μεσο-βραχυχρόνια ενοικίαση κατ’αρχάς στην Αθήνα, γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη. Ελέγχει 50.000 ακίνητα σε 50 πόλεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Μ.Ανατολή, βρίσκεται σε εννέα αγορές (Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Σικάγο, Ουάσινγκτον, Σαν Φρανσίσκο και Λος Άντζελες) με συνολικά 1.800 ακίνητα και στον τέταρτο κύκλο χρηματοδότησης της, ο οποίος ανήλθε στα 20 εκατ.δολάρια συνολικά, τα 8 εκατ.δολάρια καλύφθηκαν από ομάδα επενδυτών, της οποίας ηγείται ο Kevin Ryan.

Η Welcome Pickups ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση Α’ Γύρου, 3,3 εκατομμυρίων ευρώ με την VentureFriends να ηγείται. Σε αυτόν τον γύρο συμμετείχαν και οι MarketOne, Howzat, Jabbar και Openfund καθώς επίσης και οι Alejandro Artacho της Spotahome, αλλά και ο Γιάννης Τσιώρης της Instashop. Συνολικά η Startup έχει σηκώσει μέχρι σήμερα γύρω στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

H Welcome Pickups είναι μια κλασική περίπτωση Scaleup μια και έχει αλματώδη ανάπτυξη σε Ελλάδα και εξωτερικό προσφέροντας μια ολιστική ταξιδιωτική εμπειρία σε κάθε προορισμό.

Το VentureFriends ηγείται επενδύσεων σε εταιρείες όπως Instashop, Douleutaras, weengs, Plum, MyJobNow και συνολικά στο πλαίσιο του EquiFund διαχειρίζεται περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ προς επένδυση.

Ο Απόστολος Αποστολάκης, Co- Founder και Partner, αναφέρει σχετικά στο FortuneGreece.com: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι 3 χρόνια μετά την ίδρυση του VentureFriends έχει μεγαλώσει ο αριθμός των εταιρειών που έχουμε στηρίξει, με αρκετές να έχουν αποκτήσει ένα σημαντικό διεθνές αποτύπωμα δημιουργώντας σχεδόν 1.000 νέες θέσεις εργασίας σε Ελλάδα και εξωτερικό».

Ο Γιώργος Δημόπουλος, Co-founder και Partner Venture Friends, προσθέτει: «Μέσα σε 3 χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα δυνατό οικοσύστημα εταιρειών τεχνολογίας με σημαντική παρουσία σε Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή. Αυτό ανοίγει το δρόμο και σε άλλους ιδρυτές από την Ελλάδα να πιστέψουν ότι είναι εφικτό να ξεκινήσουν πετυχημένες εταιρείες τεχνολογίας από την Ελλάδα, αλλά και να έχουν αυτή την πρόσβαση όταν αποφασίσουν να το κάνουν».