Βίντεο: Πωλούνται σπίτια στο Ντιτρόιτ για ένα δολάριο!

Βίντεο: Πωλούνται σπίτια στο Ντιτρόιτ για ένα δολάριο!

Γεμάτη με «στοιχειωμένες» κατοικίες η άλλοτε κραταιά μητρόπολη των ΗΠΑ. 

Πριν λίγους μήνες η χρεοκοπία της πόλης του Ντιτρόιτ προκάλεσε σοκ στην Αμερική αλλά όχι έκπληξη.  Η άλλοτε κραταιά μητρόπολη των Ηνωμένων Πολιτειών, βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας από τους δανειστές της καθώς αδυνατεί να αποπληρώσει τα χρέη της, που φτάνουν τα 18 δισ. δολαρίων. Τα περιουσιακά στοιχεία της πόλης βγαίνουν στο σφυρί από μάνατζερ που ανέλαβαν την αναδιάρθρωση των δημοσιονομικών της πόλης.

Το Δεκέμβριο του 2013 ο δικαστής Στίβεν Ρόουντς έκρινε ότι το Ντιτρόιτ μπορεί να υπαχθεί στο περιβόητο άρθρο 9 του Πτωχευτικού Κώδικα και άρα να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος του, προστατευμένο από τις απαιτήσεις των πιστωτών του. Το σχετικό αίτημα κατατέθηκε τον περασμένο Ιούλιο με πρωτοβουλία του Κέβιν Ορ, του έκτακτου επικεφαλής για τα οικονομικά της πόλης που διορίστηκε στο αξίωμα τον περασμένο Μάρτιο από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της Πολιτείας του Μίσιγκαν Ρικ Σνάιντερ.

Διαβάστε ακόμη: Ο αγαθός δικτάτορας του Ντιτρόιτ

Σήμερα το κέντρο της πόλης πήρε βαθιά ανάσα , έπειτα από τις επενδύσεις ύψους 1.000.000.000 δολαρίων από τον Dan Gilbert. Πάνω από 6.500 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα η πληρότητα των κατοικήσιμων διαμερισμάτων να αγγίζει πλέον το 99,4% σ το κέντρο της περιοχής.

Η εικόνα ανάταξης δεν συμπεριλαμβάνει όμως τα προάστια εκτός κέντρου. Σύμφωνα με το Business Insider ένα σωρό σπίτια έξω από το Ντιτρόιτ, πωλούνται για κάτω από 500$ ενώ μερικά αγγίζουν την τιμή του 1$!

Φυσικά η παραπάνω τιμή είναι συμβολική καθώς πολλές γειτονίες σε προάστια του Ντιτρόιτ μοιάζουν «στοιχειωμένες», γεμάτες με σπίτια-ερείπια , που δεν κατοικούνται πλέον.

Δείτε ένα σχετικό απόσπασμα