Vivartia: Συστήνει την ελληνική κουζίνα στο Ντουμπάι

Vivartia: Συστήνει την ελληνική κουζίνα στο Ντουμπάι

Τα Εμιράτα και ο Αραβικός Κόλπος παίρνουν γεύση από μεσογειακά πιάτα, ελληνικά τυριά και γιαούρτι της ΔΕΛΤΑ.

Η ύφεση μπορεί να ενεργοποίησε γρηγορότερα τα εξαγωγικά αντανακλαστικά σε μικρότερες επιχειρήσεις, οι οποίες έβλεπαν ότι αν ακολουθούσαν το μότο «μένουμε Ελλάδα» θα περνούσαν μία ώρα αρχύτερα στην ιστορία, δεν άφησε όμως ανεπηρέαστες και τις μεγαλύτερες εταιρείες κάθε κλάδου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Vivartia, ο κορυφαίος πολυσχιδής όμιλος τροφίμων και μαζικής εστίασης της χώρας, που είδε ότι ο δρόμος για αύξηση τζίρου και επιστροφή σε κερδοφορίες περνάει από χώρες που μπορεί να μην ομιλούν την ελληνική, όμως τα προϊόντα μας μιλούν στη γλώσσα τους.

Πιο πρόσφατη κίνηση, η συμφωνία τον περασμένο μήνα με την Granarolo που της άνοιξε τον δρόμο για είσοδο σε Ιταλία και Γαλλία σε τυροκομικά προϊόντα και οι συνεχείς επεκτάσεις της Goody’s. Ένα όμως ισχυρό στοίχημα είναι η είσοδός της στον αραβικό κόσμο, μία αγορά ιδιαίτερα υποσχόμενη, αλλά παρθένα για τα ελληνικά τρόφιμα.

Διαβάστε ακόμη: Ενίσχυση της εγχώριας επιχειρηματικότητας από την Vivartia

Πριν από δύο χρόνια η Vivartia δημιούργησε ένα joint venture με την Exeed Industries που αποτελεί τον παραγωγικό βραχίωνα της National Holding του Άμπου Ντάμπι. Στόχος της συνεργασίας αυτής, μεταξύ των άλλων, ήταν η δημιουργία εργοστασίου γαλακτοκομικών, χυμών και τσαγιού. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και η επένδυση συνολικού ύψους 70 εκατ. ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Οι δύο συνεργάτες, όμως, δεν περιμένουν να βάλουν μπροστά τις μηχανές και έχουν ήδη παρουσία στην αγορά των Εμιράτων. Η κοινή εταιρεία που δημιούργησαν έχει πλέον όνομα –Hayatna– και στη διεθνή έκθεση τροφίμων του Ντουμπάι «Gulf Foods» θα παρουσιάσουν από την Κυριακή τα προϊόντα με τα οποία εισέρχονται στην αγορά. Πρόκειται για τρεις κατηγορίες προϊόντων, οι οποίες θα βρίσκονται κάτω από τα brands, Kuzina, Alethia και Delta.

Διαβάστε ακόμη: Η Βαλκανική εισβολή των Goody’s

Τα προϊόντα Kuzina καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τα προϊόντα που βρίσκονται στην Ελλάδα κάτω από τα σήματα του «Μπάρμπα Στάθη» και της «Χρυσής Ζύμης». Στην αγορά των Εμιράτων θα κάνουν την εμφάνιση τους προμαγειρευμένα φαγητά, κατεψυγμένα λαχανικά, πίτες, cookies, rollini και άλλα προϊόντα, ώστε να δοκιμαστούν από τους καταναλωτές και να εξετασθεί στη συνέχεια η κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να δώσουν βαρύτητα. Κάτω από το brand της Alethia θα βρίσκονται τρία βασικά τυροκομικά προϊόντα που παράγει η Βίγλα Ολύμπου: φέτα, κασέρι και λευκό τυρί. Τέλος, κάτω από το brand της Delta θα είναι το ελληνικό γιαούρτι.

Σε γεύμα γνωριμίας με αφορμή την παρουσίαση της Hayatna στους εκπροσώπους του Τύπου των Εμιράτων ο CEO της Exeed Industries, Dr. Kamel Abdullah ανέφερε ότι η έκθεση «Gulf Foods» είναι το πρώτο βήμα για να παρουσιάσουν στο κοινό του αραβικού κόσμου τη μεγάλη γκάμα προϊόντων που έχουν αναπτύξει με τον ελληνικό όμιλο της Vivartia – μία γκάμα που, όπως επεσήμανε, θα μεγαλώνει συνεχώς με νέα προϊόντα και κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμη: Τα Goody’s αλλάζουν!