Βόρεια Κορέα: Υποχρεωτικό το κούρεμα «Κιμ Γιονγκ-ουν»

Βόρεια Κορέα: Υποχρεωτικό το κούρεμα «Κιμ Γιονγκ-ουν»

 Η κρατική (στυλιστική) οδηγία εκδόθηκε πριν από δύο εβδομάδες για την πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ και ισχύει για όλη την επικράτεια της ασιατικής χώρας.

«Από εδώ και μπρος, επίσημη γλώσσα του νησιού (της Κούβας) θα είναι τα σουηδικά. Επιπλέον, όλοι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να αλλάζουν τα εσώρουχά τους κάθε μισή ώρα. Τα εσώρουχα θα φοριούνται απ’ έξω για να μπορούμε να τα ελέγχουμε. Επίσης, όλα τα παιδιά κάτω των 16 χρονών θα θεωρούνται πλέον 16 χρονών!», είπε ο «τρελαμένος» Φιντέλ στη ταινία του Γούντι Άλεν «Μπανάνες».

Και, όμως, όσο ανήκουστο κι αν ακούγεται κι άλλοι ηγέτες έμενε να κάνουν αντίστοιχες δηλώσεις.

Αν, λοιπόν, στη ταινία είχαμε την επιβολή άσχετων αποφάσεων το ίδιο συμβαίνει και στη πραγματικότητα όπου ο Κιμ Γιονγκ-ουν, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, διέταξε οι φοιτητές να κουρεύονται όπως εκείνος.

Στη Βόρεια Κορέα, υπάρχουν 18 εγκεκριμένα από το καθεστώς κουρέματα και χτενίσματα μαλλιών για τις γυναίκες, ενώ για τους άνδρες οι επιλογές είναι ακόμα λιγότερες, καθώς επιτρέπεται να επιλέξουν ανάμεσα σε 10 μόλις «νόμιμα» κουρέματα. Για να λιγοστέψει κι άλλο τη γκάμα των επιλογών, ο ηγέτης αποφάσισε να καθιερώσει μόνο ένα κούρεμα για τα αγόρια, το δικό του «καπελάκι» σύμφωνα με το BBC – απόφαση που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις όμως.

«Το κούρεμα του ηγέτη μας είναι πολύ συγκεκριμένο… Δεν ταιριάζει σε όλους, καθώς ο καθένας έχει διαφορετικό πρόσωπο και σχήμα κεφαλιού» είπε πηγή που δεν κατονομάζεται στο Radio Free Asia.

Επίσης, βορειοκορεάτης που ζει στην Κίνα είπε στην εφημερίδα Korea Times ότι το κούρεμα αυτό δεν είναι καθόλου δημοφιλές, καθώς οι πολίτες πιστεύουν ότι θυμίζει εκείνο Κινέζων λαθρεμπόρων.

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Και επίσημα στις «δαγκάνες» του ΔΝΤ

Ποιοι είναι οι πιο… κακόφημοι «ηγέτες»;

Οι Ρώσοι «απαγορεύουν» στον Ομπάμα το χαβιάρι και τη βότκα