Οι Ρώσοι «απαγορεύουν» στον Ομπάμα το χαβιάρι και τη βότκα

Οι Ρώσοι «απαγορεύουν» στον Ομπάμα το χαβιάρι και τη βότκα

Διαδικτυακή εκστρατεία «κυρώσεων» εναντίον του Αμερικανού Προέδρου. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαδικτυακή εκστρατεία των Ρώσων για την επιβολή «κυρώσεων» στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, σε αντίποινα για τα μέτρα που επέβαλλε η Ουάσινγκτον κατά της Μόσχας σχετικά με την κρίση στην Κριμαία. «Ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς και τα μέλη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, της Γερουσίας και του Κογκρέσου απαγορεύεται να μου ευχηθούν χρόνια πολλά» έγραψε σε σχόλιό του ένας χρήστης της υπηρεσίας Instagram , το οποίο συνοδευόταν από τη φωτογραφία ενός συνοφρυωμένου Ομπάμα.

Επιπλέον, οι χρήστες του Twitter έχουν ξεκινήσει μια ομάδα με τίτλο «Οι κυρώσεις μου», όπου απαγορεύουν στον Αμερικανό πρόεδρο οτιδήποτε ρωσικής προέλευσης, από το κόκκινο χαβιάρι μέχρι τη ρωσική βότκα. Σε ένα εμπορικό κέντρο της Μόσχας τοποθετήθηκε διαφημιστικό πανό στο οποίο «επιβάλλονται κυρώσεις» στον Ομπάμα κα τα μέλη του Κογκρέσου, δείχνοντας έτσι την υποστήριξη στις ενέργειες του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Κριμαία. Οι επιδοκιμασίες σχετικά με τις πολιτικές τακτικές του Πούτιν έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες, από τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος ήρθε σε σύγκρουση με τις δυτικές χώρες.

Την Τετάρτη, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να προετοιμάσουν πιθανές αυστηρότερες οικονομικές κυρώσεις, σε απάντηση για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία και να καταστήσουν την Ευρώπη λιγότερο εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο.

 Ομπάμα: «Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι ενωμένες, η Ρωσία είναι μόνη της»

Στο μεταξύ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμπτη ένα πακέτο διάσωσης για την Ουκρανία ύψους 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει η εφημερίδα Financial Times . Σύμφωνα με την εφημερίδα, το ΔΝΤ μελετούσε τη χορήγηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέσω γρήγορων χρηματοδοτικών εργαλείων. Ωστόσο, αναφέρεται ότι το Ταμείο ελπίζει πλέον να καταλήξει σε μια συμφωνία με την Ουκρανική κυβέρνηση για ένα μεγαλύτερο πακέτο διάσωσης, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Σλάπακ, δήλωσε την Τρίτη ότι το Κίεβο βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για ένα δάνειο μεταξύ 15 και 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί ο Πούτιν «τρελαίνει» τους Αμερικανούς κατασκόπους