Βουλή: Εγκρίνεται ο Προϋπολογισμός για το 2019 με 154 ψήφους υπέρ και 143 κατά

Βουλή: Εγκρίνεται ο Προϋπολογισμός για το 2019 με 154 ψήφους υπέρ και 143 κατά
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει από το βήμα στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του έτους 2019, Αθήνα, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018. Η συζήτηση ολοκληρώνεται αργά το βράδυ με την υπερψήφιση η καταψήφιση του. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Έντονοι διαξιφισμοί των πολιτικών αρχηγών κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια - Υπέρ ψήφισαν Ν. Κοτζιάς και Γ. Σαρίδης.

Με τις ομιλίες των αρχηγών και την ψηφοφορία ολοκληρώθηκε απόψε στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου η συζήτηση επί του νέου προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2019.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, υπέρ ψήφισαν 154 βουλευτές.

Σε σύνολο 297 βουλευτών, που συμμετείχαν στην ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία, 143 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τον προϋπολογισμό.

Υπέρ ψήφισε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ο οποίος δήλωσε μετά την ψηφοφορία ότι δεν αποχωρεί από την Ένωση Κεντρώων, «δεν υπάρχει καμία περίπτωση ένταξής μου στον ΣΥΡΙΖΑ, θα καταψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι χειροπιαστό παράδειγμα ανοίγματος προς το Κέντρο, η αποδοχή μιας πρότασης νόμου που βοηθάει τους συμπολίτες μας κι όχι οι μετεγγραφές, οι οποίες γίνονται και συνοδεύονται αποκλειστικά από αλλαγή γνώμης και ούτε και το κλείσιμο, άνευ όρων, ενός ματιού».

Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος δήλωσε: «Όπως έχω δηλώσει ψηφίζω σε όλα “ναι” στον προϋπολογισμό, εκτός από τις απόρρητες δαπάνες που δεν περνάνε από τη Βουλή. Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τη θέση, όπως οι απόρρητες δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών, περνάνε από τη Βουλή, να περνάνε όλες από τη Βουλή».

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στη Βουλή.

Δείτε ακόμη: 

Τσίπρας: Σήμερα ψηφίζουμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό

Μητσοτάκης: Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης, των φόρων και της βαριάς λιτότητας