«Βουτιά» 41% για τα smartphone της Huawei το δ’ τρίμηνο- Χτύπημα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Βουτιά» 41% για τα smartphone της Huawei το δ’ τρίμηνο- Χτύπημα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ
epa07609928 A view of Huawei logo during the event '5G is On' in Madrid, Spain, 29 May 2019. The Chinese telecoms giant Huawei held an event to present 5G technology with a demonstration. EPA/EMILIO NARANJO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από το νούμερο 1 εταιρεία κατασκευής smartphone, η κινεζική εταιρεία-γίγαντας στις τηλεπικοινωνίες, προσγειώνεται στο νούμερο 6.

Συνέχισαν να βυθίζονται οι αποστολές smartphone της Huawei ως αποτέλεσμα των αμερικανικών κυρώσεων, στέλνοντας τη νούμερο 1 εταιρεία χαμηλότερα από τις αντιπάλους της, όπως είναι η Apple.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας παρέδωσε 33 εκατ. smartphone παγκοσμίως το τέταρτο τρίμηνο το 2020. Πρόκειται για βουτιά 41% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, που οδηγεί το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στο 8%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Counterpoint Research την Πέμπτη.

Η Huawei πλέον γίνεται η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone για τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο, πίσω από τις κινεζικές Oppo και Vivo και πολύ πιο πίσω από την Apple και τη Samsung.