Workforce talks: Τα highlights της έρευνας για τις τάσεις HR στον κλάδο του τουρισμού και των ξενοδοχείων

Workforce talks: Τα highlights της έρευνας για τις τάσεις HR στον κλάδο του τουρισμού και των ξενοδοχείων
Διαθέσιμο το επόμενο επεισόδιο podcast της Randstad «The Future of Work: workforce talks» με τον Αλέξανδρο Μπάτσα

Η Randstad, ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, παρουσιάζει ένα ακόμη επεισόδιο του δυναμικού podcast ‘The Future of Work: workforce talks’, με τίτλο «Ξενοδοχεία και Τουρισμός: τάσεις στο ανθρώπινο δυναμικό», όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας HR Trends 2023.

Στην έρευνα συμμετείχαν 66 ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων από τον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα στην Ελλάδα, την περίοδο Ιουνίου – Ιουλίου 2023. Τα αποτελέσματα παρέχουν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο οι ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις προσαρμόζονται στις υφιστάμενες οικονομικές συνθήκες, ενώ τα βασικά θέματα που αναλύθηκαν είναι η εξέλιξη του αριθμού των εργαζομένων, των μισθών και των παροχών που προσφέρονται από τις ερωτηθείσες εταιρείες.

Ο Τάσος Ζάχος, Editor in Chief, Fortune Greece, και ο Αλέξανδρος Μπάτσας, Business Area Manager, Randstad Hellas, στο δωδέκατο κατά σειρά επεισόδιο του podcast ‘The Future of Work: workforce talksσυζήτησαν για τη “βαριά” βιομηχανία της χώρας, και ανέδειξαν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη στελέχωση προσωπικού, καθώς και τις προσδοκίες των εργαζομένων. Στο “μικροσκόπιο” της κουβέντας τέθηκε και η είσοδος της τεχνολογίας στον ξενοδοχειακό κλάδο και οι αλλαγές που φέρνει στο ανθρώπινο δυναμικό.

Ο Αλέξανδρος Μπάτσας, μοιράστηκε την οπτική του για την ενσωμάτωση της τεχνολογικών εξελίξεων και τον τρόπο προσαρμογής των επιχειρήσεων στη νέα πραγματικότητα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον του κλάδου και τα πλάνα προσλήψεων στην ελληνική αγορά εργασίας. Ανέφερε δε, τους παράγοντες που λειτούργησαν ανασταλτικά την φετινή τουριστική σεζόν, όπως το υψηλό ενεργειακό κόστος και τις μεγάλες πυρκαγιές στα ελληνικά νησιά, οι οποίοι “ψαλίδισαν” τα έσοδα του τουριστικού κλάδου, ενώ επιπλέον, τόνισε τη δυσκολία προσέλκυσης εργαζομένων, παρουσιάζοντας τρόπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις να διατηρήσουν τα ταλέντα τους.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα highlights της συζήτησης:

Ακούστε όλη τη συζήτηση στα κανάλια podcast της Randstad, που είναι διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας και σε Spotify.

Social Media:

Linkedin: Randstad Hellas

Facebook: Randstad Hellas 

Instagram: Randstad Hellas

Youtube: Randstad Hellas