WSJ: Sony και Apollo δίνουν 26 δισ. δολάρια για την Paramount Global

WSJ: Sony και Apollo δίνουν 26 δισ. δολάρια για την Paramount Global
Logo of Paramount Pictures studio during the CinemaCon Paramount Pictures Exclusive Presentation at the Colosseum Caesars Palace on April 4, 2019, in Las Vegas, Nevada. (Photo by VALERIE MACON / AFP) Photo: AFP
Η Paramount βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με την Skydance Media και εργάζεται για την ανάπτυξη της δραστηριότητάς της στο streaming.

Η Sony Pictures Entertainment (SPE) και η Apollo Global Management έκαναν προσφορά ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά για την Paramount Global, μετέδωσε την Παρασκευή η Wall Street Journal.

Οι δύο εταιρείες υπέβαλαν την Τετάρτη τη μη δεσμευτική επιστολή της προσφοράς, την οποία υπογράφουν ο διευθύνων σύμβουλος της Sony Pictures Τόνι Βιντσικέρα και ο εταίρος της Apollo Άαρον Σόμπελ, αναφέρει η WSJ, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το Reuters ανέφερε νωρίτερα τον Απρίλιο ότι η SPE της Sony και η Apollo βρίσκονταν σε συζητήσεις για να υποβάλουν κοινή προσφορά για την Paramount.

Η SPE, η Apollo και η Paramount δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Η Paramount βρίσκεται σε αποκλειστικές συνομιλίες με την Skydance Media και εργάζεται για την ανάπτυξη της δραστηριότητάς της στο streaming, καθώς αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από το Netflix και τη Walt Disney, καθώς η τηλεθέαση της καλωδιακής τηλεόρασης μειώνεται.

Η SPE, θυγατρική της Sony Group Corporation με έδρα το Τόκιο, αναφέρει ότι οι δραστηριότητές της καλύπτουν την κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή, την απόκτηση και διανομή, τη δημιουργία και διανομή ψηφιακού περιεχομένου, τη λειτουργία εγκαταστάσεων στούντιο και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, υπηρεσιών και τεχνολογιών ψυχαγωγίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com