Ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Χαμάς – Ισραήλ;

Ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Χαμάς – Ισραήλ;
epa11336573 Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu addresses a ceremony marking Memorial Day for fallen soldiers of Israel’s wars and victims of attacks at Israel's Mount Herzl national military cemetery in Jerusalem, 13 May 2024. Israel marks Memorial Day (Yom HaZikaron) to commemorate fallen soldiers and victims of attacks recorded since 1860 by the defence ministry. EPA/GIL COHEN-MAGEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων θα μπορούσαν να αρχίσουν σε μία περίοδο 16 ημερών, μετά από την πρώτη φάση της συμφωνίας, σύμφωνα με πηγές της Χαμάς.

Μία υψηλόβαθμη πηγή της Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι μία αναθεωρημένη πρόταση συμφωνίας μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ προβλέπει ότι οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτών, αλλά και των αντρών ομήρων, θα μπορούσαν να αρχίσουν σε μία περίοδο 16 ημερών, μετά από την πρώτη φάση της συμφωνίας.

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι η πρόταση διασφαλίζει ότι οι διαμεσολαβητές θα εγγυηθούν για μία προσωρινή κατάπαυση του πυρός, για τη διανομή βοήθειας, αλλά και για την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ για όσο χρόνο, οι έμμεσες διαπραγματεύσεις συνεχίζουν να υλοποιούν τη δεύτερη φάση της συμφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: