Ξεχάστε την Ελλάδα: Με ποια χώρα τα βάζουν τώρα οι Γερμανοί

Ξεχάστε την Ελλάδα: Με ποια χώρα τα βάζουν τώρα οι Γερμανοί

Μια νέα κόντρα έχει ανοίξει στους κόλπους της Ευρωζώνης; 

Η Ελλάδα συνήθως είναι το αγαπημένο θέμα των γερμανικών εφημερίδων, λόγω της κρίσης και των πακέτων διάσωσης, που έχουν προκαλέσει τριβές ανάμεσα στις δύο χώρες.

Όμως πλέον στο στόχαστρο του γερμανικού τύπου μπαίνει η Ιταλία, ειδικά μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Ματέο Ρέντσι, ο οποίος ανέφερε ότι η χώρα του δεν δέχεται πλέον μαθήματα από τη Γερμανία. Επίσης άφησε υπονοούμενα για την υγεία των γερμανικών τραπεζών λέγοντας ότι αν ήταν στη θέση του επικεφαλής της Bundesbank θα ανησυχούσε.

Επίσης χθες ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, ανέφερε ότι η Ευρώπη κινδυνεύει , κάνοντας λόγο για έλλειμμα εμπιστοσύνης και για προβλήματα όσον αφορά τους κανόνες για τα δημοσιονομικά, δείχνοντας προς τη Γερμανία.

Η απάντηση ήρθε από την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σχολιάζοντας την εαρινή έκθεση της Κομισιόν. «Η Ελλάδα κατ εξαίρεση δεν είναι το πρόβλημα αυτή τη φορά. Η χώρα εξαρτάται από τους διεθνείς δανειστές. Η Ευρωζώνη και το ΔΝΤ μπορούν επομένως να εξαναγκάσουν την Αθήνα να προβεί σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να αποφασίσει μέτρα λιτότητας. Πολύ διαφορετική είναι η κατάσταση στην Ιταλία, η οποία μετά την Ελλάδα έχει το δεύτερο μεγαλύτερο όγκο χρεών. Η Ιταλία δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και η υπόλοιπη Ευρωζώνη απλά παρακολουθεί αμέτοχη. Το ίδιο ισχύει και για το Βέλγιο, το οποίο καταλαμβάνει την τέταρτη θέση ανάμεσα στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης».