«Ξεπούλησε» το MacBook Pro μέσα σε πέντε ημέρες

«Ξεπούλησε» το MacBook Pro μέσα σε πέντε ημέρες

Το λαπτοπ της Apple έχει αποφέρει περισσότερα έσοδα από οποιοδήποτε άλλο notebook που παρουσιάστηκε φέτος.

 

του Ντον Ράιζινγκερ

Τις πρώτες πέντε μέρες της κυκλοφορίας του, οι πωλήσεις του MacBook Pro ήταν σχεδόν τετραπλάσιες των πωλήσεων του Surface Book της Microsoft όλης της χρονιάς, σύμφωνα με νέα δεδομένα της εταιρείας ερευνών Slice Intelligence.

Το χάσμα είναι ακόμα μεγαλύτερο σε σχέση με άλλους δημοφιλείς υπολογιστές, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Asus Chromebook και Dell Inspiron.

Μόνο το MacBook 12 ιντσών της Apple έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις πωλήσεις του MacBook Pro. Όμως, η Slice Intelligence σημειώνει ότι σε μερικές μόλις μέρες, το τελευταίο notebook της Apple έχει ήδη παραγάγει το 78% των εσόδων που παρήγαγε το 12ιντσο MacBook από τις 10 Απριλίου 2015 μέχρι σήμερα.

Τα δεδομένα της Slice Intelligence προέρχονται από την ανάλυση πάνω από 4,4 εκατομμύρια διαδικτυακών αγοραστών.

Η Apple παρουσίασε το νέο MacBook Pro στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Ο υπολογιστής διατίθεται στις 13 και στις 15 ίντσες και «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα macOS Sierra της Apple.

Κατά κοινή ομολογία, το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό του είναι το Touch Bar, το οποίο βρίσκεται πάνω από το πληκτρολόγιο και επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με το λογισμικό με τα δάχτυλά τους. Πρόκειται για την απάντηση της Apple σε υπολογιστές που βασίζονται στα Windows και έχουν οθόνες αφής – μια λειτουργία που οι πελάτες δεν θα βρουν στο MacBook Pro.

Ο αντιπρόεδρος παγκόσμιου μάρκετινγκ της Apple, Φιλ Σίλερ, είπε ότι το MacBook Pro έχει εξασφαλίσει περισσότερες πωλήσεις μέσω του διαδικτυακού καταστήματος λιανικής της Apple από οποιοδήποτε άλλο επαγγελματικό notebook στην ιστορία της εταιρείας.

Πάντως, η Apple δεν έχει παρουσιάσει επίσημα στοιχεία σχετικά με τις πωλήσεις του MacBook Pro, αν και λέγεται ότι η εταιρεία έχει αναγκαστεί να προβεί σε αλλαγές στην εφοδιαστική της αλυσίδα για να ικανοποιήσει την ισχυρή ζήτηση για το notebook της.