«Χρυσάφι» για την UEFA το Champions League: Τα εμπορικά έσοδα αυξήθηκαν πάνω από 5 φορές σε 20 χρόνια

«Χρυσάφι» για την UEFA το Champions League: Τα εμπορικά έσοδα αυξήθηκαν πάνω από 5 φορές σε 20 χρόνια
epa03218741 The UEFA Champions League Cup is on display during a Champions League Cup bus tour in Munich, Germany, 14 May 2012. The Champions League final match between FC Bayern Munich and Chelsea FC will take place on 19 May 2012. EPA/PETER KNEFFEL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Φτωχοί» συγγενείς Europa και Conference League, φτάνοντας μόλις το 15% των εσόδων του Champions League.

Το… χρυσωρυχείο που αποτελεί για την UEFA το Champions League τα τελευταία 20 χρόνια φανερώνουν στοιχεία που δημοσίευσε το statista.com, ενόψει του τελικού της διοργάνωσης για το 2023-2024 μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Λονδίνο.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό διάγραμμα, τα δικαιώματα media και τα εμπορικά δικαιώματα για το Champions League έχουν υπερπενταπλασιαστεί σε αξία μέσα σε σχεδόν 20 χρόνια.

Τη σεζόν 2022-23, η UEFA εισέπραξε 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τα δικαιώματα του Champions League, από μόλις 569 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν 2003-2004.

Η εξέταση των κατώτερων διοργανώσεων συλλόγων της UEFA, του Europa League και του Conference League, αναδεικνύει πόσο μπροστά βρίσκεται το Champions League όσον αφορά το κύρος και την εμπορική του απήχηση.

Την περασμένη σεζόν, τα έσοδα της UEFA από τα δικαιώματα μετάδοσης και τα εμπορικά δικαιώματα του Europa League και του Conference League ανήλθαν σε 469 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή μόλις το 15% των εσόδων του Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: statista.com