Ζεεχόφερ: Συμβιβαστική πρόταση για βήμα βήμα εφαρμογή των επαναπροωθήσεων

Ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε προθεσμία έως το τέλος του μήνα και μετά την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Καγκελάριο Μέρκελ.

Την εφαρμογή των επαναπροωθήσεων «βήμα βήμα» και την παράλληλη προετοιμασία επιπλέον μέτρων, για την περίπτωση που δεν επιτευχθεί «ευρωπαϊκή λύση», σκοπεύει να προτείνει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Σύμφωνα με το DPA, κατά την συνεδρίαση του Προεδρείου της CSU που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο Μόναχο, ο κ. Ζεεχόφερ τάχθηκε υπέρ της άμεσης εφαρμογής των επαναπροωθήσεων ατόμων στα οποία έχει επιβληθεί ταξιδιωτική απαγόρευση από άλλη χώρα της ΕΕ. Στο μεταξύ η Καγκελάριος θα πρέπει να επιδιώξει μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της έως το τέλος του μήνα. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, ο κ. Ζεεχόφερ σκοπεύει να επιμείνει στην εφαρμογή των επαναπροωθήσεων.

Οι ανακοινώσεις από την πλευρά της CSU αναμένονταν στις 14:00 (ώρα Ελλάδος) ενώ η Άνγκελα Μέρκελ έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου για τις 15:00 (ώρα Ελλάδος).

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ, που ανήκει στην Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU) της Βαυαρίας, δίνει διορία στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μέχρι τον τέλος του Ιουνίου για την εφαρμογή των ελέγχων στα σύνορα της Γερμανίας, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Η ηγεσία της CSU αποφάσισε κατά την σημερινή της συνεδρίαση ότι οι μετανάστες που έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επαναπροωθούνται σε αυτές αρχής γενομένης από τον Ιούλιο, εάν δεν υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.