AGT Group: 27 χρόνια ιστορίας, εμπιστοσύνης και επιχειρηματικών success stories

AGT Group: 27 χρόνια ιστορίας, εμπιστοσύνης και επιχειρηματικών success stories
To επιχειρηματικό ταξίδι της εταιρείας που γεννήθηκε μέσα από το όραμα τριών φίλων.

Η AGT είναι μια εταιρεία με πορεία 27 ετών που γεννήθηκε όπως κάθε δημιούργημα που προορίζεται για επιτυχία: από αγάπη.

Ήταν 1995, όταν τρεις Πολιτικοί Μηχανικοί και φίλοι από το Πολυτεχνείο, ο Νίκος Αναστασόπουλος, ο Γιάννης Γαΐτης και ο Βασίλης Τσιντικίδης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και σε επαγγελματικό επίπεδο. Δύο χρόνια αργότερα, το 1997, η συνεργασία τους μορφοποιήθηκε σε εταιρικό σχήμα και ιδρύθηκε επίσημα η AGT= Anastasopoulos – Gaitis – Tsintikidis.

«Η δημιουργία μιας επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ μας είναι μια καθημερινή πρόκληση αλλά και ένας ωραίος αγώνας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή, αλλά η ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής αποτελεί πάντα προτεραιότητα για εμάς. Από την αρχή ορίσαμε κοινούς επαγγελματικούς στόχους και κανόνες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τον κοινό προσανατολισμό μας. Αυτοί οι στόχοι λειτουργούν ως πυξίδα για την AGT και τη μεταξύ μας σχέση», λέει στο Fortune Greece ο Βασίλης Τσιντικίδης, CEO της AGT Group.

Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες Constructions και Engineering Services σε μεγάλους ιδιωτικούς και δημόσιους Οργανισμούς, υποστηρίζοντας τις επενδύσεις τους. «Η πορεία που διαγράφει η AGT όλα αυτά τα χρόνια συνδέει εμπράκτως το “Engineering Beyond” με το όραμα της εταιρείας να εξελιχθεί σε έναν πάροχο παγκόσμιας κλάσης για λύσεις Engineering και τη δέσμευσή μας στην καινοτομία και την αξιοπιστία που φέρει το όνομα μας», αναφέρει ο Γιάννης Γαΐτης, CEO της AGT Group.

Η φιλοσοφία της AGT

Με αγώνα και μεράκι η AGT κατάφερε να αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους πυλώνες στον κλάδο της στην Ελλάδα. Άλλωστε, όπως υπογραμμίζει ο Γιάννης Γαΐτης, το μότο της εταιρείας «Engineering Beyond» δεν είναι τυχαίο, αφού αντανακλά τη φιλοδοξία του οργανισμού να υπερβαίνει τα όρια της μηχανικής, προσφέροντας πρωτοποριακές και βιώσιμες λύσεις.

Αυτή η φιλοσοφία έπαιξε καταλυτικό ρόλο, καθορίζοντας κάθε πρωτοβουλία του οργανισμού, καθώς και την ανάπτυξη σχέσεων της εταιρείας τόσο με πελάτες, όσο και συνεργάτες. Σύμφωνα με τον Γιάννη Γαΐτη, η εξοικονόμηση χρόνου και η υψηλή απόδοση ποιότητας προς όφελος του τελικού έργου «καθιέρωσαν» την AGT με επιτυχημένα projects στην Κεντρική Ευρώπη, την καρδιά της ευρωπαϊκής τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας, ανταγωνιζόμενη σε πολλές περιπτώσεις κολοσσούς του εξωτερικού.

Τα σημαντικότερα milestones

Ποιες είναι όμως οι στιγμές που καθόρισαν την πορεία της AGT από την αρχή της δημιουργίας της μέχρι σήμερα; Για τους τρεις partners, τα milestones της AGT είναι πολύ συγκεκριμένα. Το 1999, μέσα σε δύο μόλις χρόνια από την ίδρυσή της, η εταιρεία κατάφερε να γίνει από τις πρώτες στην Ελλάδα που υποστήριξε μεγάλους πελάτες στον τομέα των Facility Services, καλύπτοντας πολλά σημεία διασποράς και διατηρώντας ένα πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών.

Το 2004, διαβλέποντας το κενό που υπήρχε στα Facility Services σε πανελλαδικό επίπεδο, ιδρύθηκε η 2η εταιρεία του ομίλου, η AGT Services, διεκδικώντας και εκτελώντας πανελλαδικά συμβόλαια, όπως το unblock συμβόλαιο των καταστημάτων της Wind.

Το 2007 η εταιρεία επεκτάθηκε εκτός συνόρων αναλαμβάνοντας μεγάλα διεθνή projects σε Κύπρο και Ρουμανία, ενώ από το 2011 παρέχει ενεργά Airport Services, διατηρώντας στελεχωμένο γραφείο με μηχανικούς, τεχνικό προσωπικό και εξοπλισμό εντός του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Το 2017 δραστηριοποιήθηκε στα ενεργειακά και περιβαλλοντολογικά μέσα από τη διαχείριση αποβλήτων, τη μείωση αποτυπώματος άνθρακα, τα φωτοβολταϊκά, τον φωτισμό Led, την ενεργειακή απόδοση κ.ά. Το 2020 ενοποιήθηκαν όλες οι λειτουργείες του ομίλου κάτω από ένα ενιαίο μοντέλο διαχείρισης.

«Από την αρχή ορίσαμε κοινούς στόχους και κανόνες που λειτουργούν ως πυξίδα για την AGT και τη μεταξύ μας σχέση».

Τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της AGT

«Έχοντας 27 χρόνια εμπειρίας, η AGT έχει καταφέρει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό λόγω μιας σειράς παραγόντων», υπογραμμίζει ο Νίκος Αναστασόπουλος, CEO της AGT Group.

Καταρχάς, όπως λέει, η εταιρεία δίνει μεγάλο βάρος στην ποιότητα των έργων που αναλαμβάνει και παραδίδει, στην καινοτομία και στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και διαδικασιών κατασκευής, αλλά και στις σχέσεις της με τους πελάτες, παρέχοντας εξατομικευμένες λύσεις. Επιπλέον, διαθέτει έμπειρο και υψηλής εξειδίκευσης προσωπικό, κάτι το οποίο αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην ποιότητα, αλλά στην ικανότητα της AGT να ολοκληρώνει έργα εγκαίρως και εντός προϋπολογισμού. Παράλληλα, η δέσμευση στη βιωσιμότητα, όπως η χρήση πράσινων υλικών, η ενεργειακή απόδοση και η μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον, παίζουν καταλυτικό ρόλο στο πλάνο των πελατών που στοχεύουν για τη δική τους «πράσινη» μετάβαση.

«Το σημαντικότερο όλων, και αυτό που μας κάνει ασυναγώνιστους στην AGT, είναι η πολύχρονη φιλία που δημιουργήθηκε μεταξύ εμού και των συνεργατών μου, του Γιάννη Γαϊτη και του Βασίλη Τσιντικίδη, η οποία μετουσιώνεται και περνά στο προσωπικό της εταιρείας. Αυτό νομίζω είναι το μεγαλύτερο προσόν της AGT στην ελληνική αγορά που την κάνει μοναδική», τονίζει ο Νίκος Αναστασόπουλος.

Το ισχυρό πελατολόγιο

Αναφερόμενος στο πελατολόγιο της AGT που αποτελείται από μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Νίκος Αναστασόπουλος υπογραμμίζει ότι «αντικατοπτρίζεται το εύρος των υπηρεσιών, τη νοοτροπία και τη συνέπεια της εταιρείας να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις».

Η εταιρεία αναλαμβάνει και ολοκληρώνει projects σε κρίσιμους τομείς, όπως η αποθήκευση ενέργειας, οι αερομεταφορές, οι υποδομές κ.ά, μέσα από τις υπηρεσίες του Construction, των Fit-out projects, των Facilities Services καθώς και του Industrial Engineering, και έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από μεγάλους παίκτες όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Sunlight, η Crown Holdings, Elpedison, η HelleniQ Energy και άλλοι.

Δέσμευση στη Βιωσιμότητα

«Όσον αφορά την υιοθέτηση μιας στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης από την εταιρεία, εμπλέκονται πολλά βήματα και τμήματα όπως το τμήμα του Sustainability & Compliance, τα οποία αποσκοπούν στο να ενσωματώσουν περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες», σημειώνει ο Νίκος Αναστασόπουλος.

Για τους τρεις partners πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η αξιολόγηση του αποτυπώματος της AGT στο περιβάλλον και την κοινωνία, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης ενέργειας, των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της χρήσης φυσικών πόρων.

Έχουν καθοριστεί στρατηγικοί στόχοι «πράσινης» ανάπτυξης, περιλαμβανομένης της ενσωμάτωσης βιώσιμων πρακτικών σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής των έργων. Επιπροσθέτως, εφαρμόζονται καινοτόμες τεχνολογίες και διαδικασίες που ελαχιστοποιούν την επίδραση στο περιβάλλον, όπως η χρήση βιώσιμων υλικών και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Παράλληλα, υιοθετούνται πρακτικές κοινωνικής ευθύνης (CSR) που περιλαμβάνουν την προστασία των εργαζομένων, την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων και την προώθηση δίκαιων εργασιακών συνθηκών, ενώ η AGT, όπως λέει ο Νίκος Αναστασόπουλος, συνεργάζεται με πελάτες, προμηθευτές και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε ολόκληρη την αλυσίδα προμηθειών.

«Όραμα μας ειναι για να γίνουμε ένας “world class provider” για λύσεις Engineering»

Οι άνθρωποι της AGT

Σύμφωνα με τον Βασίλη Τσιντικίδη, «όλο αυτό το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των partners για πάνω από 30 χρόνια διαχέεται και στο προσωπικό της AGT, ενισχύοντας την ομαδική απόδοση και διασφαλίζοντας την ανθρώπινη διάσταση της επιχείρησής μας». Ο Νίκος Αναστασόπουλος συμπληρώνει από την πλευρά του ότι η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των συνεργατών της πάνω στις πλέον σύγχρονες μεθόδους, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις στον ερευνητικό και επιστημονικό κόσμο. Ακόμα, ενθαρρύνει την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον μέσω δράσεων της εθελοντικής της ομάδας Change Makers.

Το μέλλον για την AGT

Η AGT φιλοδοξεί να αναπτύξει περαιτέρω το πελατολόγιό της στο εξωτερικό και να επεκτείνει τις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες της.

«Η επικοινωνία παίζει πρωτεύοντα ρόλο και είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προκλήσεων», τονίζει ο Βασίλης Τσιντικίδης. Άλλωστε, η εξωστρέφεια αποτελούσε πάντοτε κοινή συνισταμένη και των τριών συνεταίρων, οι οποίοι πάντα είχαν στραμμένο το βλέμμα τους και στο εξωτερικό. Ο συνδυασμός της ευελιξίας, της αξιοπιστίας και της τεχνογνωσίας που έχει αποκομίσει τόσα χρόνια σε projects σε πάνω από 9 χώρες, αποτελεί το «κλειδί» της διεθνούς παρουσίας της AGT. «Θα έλεγα ότι η Ευρώπη και η B. Αφρική μας “πηγαίνουν”, καθώς είμαστε από τις λίγες ελληνικές εταιρείες του κλάδου μας – ίσως και η μοναδική- που ανταγωνιζόμαστε κολοσσούς στην Ευρώπη», υπογραμμίζει ο Γιάννης Γαΐτης.

Ταυτόχρονα, η AGT συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα που περιλαμβάνει το άνοιγμα νέων αγορών στην καρδιά της Βιομηχανικής Ευρώπης. Μάλιστα, αυτή η προσπάθεια έχει ήδη αποφέρει καρπούς, αφού η εταιρεία διατηρεί δυναμική παρουσία σε διαγωνισμούς σημαντικών επενδύσεων που αφορούν κυρίως καινοτόμα projects στη Γερμανία, τη Σλοβακία και άλλες χώρες. «Εν τέλει είναι στο DNA της AGT να αγωνίζεται για να κάνει πραγματικότητα το όραμα της και να γίνει ένας “world class provider” για λύσεις Engineering», καταλήγει ο Γιάννης Γαΐτης.

H AGT προσφέρει:

  • Συνεχή υποστήριξη του πελάτη.
  • Εξατομικευμένες λύσεις τόσο για τις ανάγκες του έργου όσο και το οικονομικό κόστος.
  • Ταχύτητα, διότι «ο χρόνος έχει αξία».

*Το νέο τεύχος του Fortune Greece κυκλοφορεί από την Πέμπτη 21/12 στα περίπτερα. Δείτε τον χάρτη με τα σημεία πώλησης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: