Δέκα νέες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας

Δέκα νέες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας

Απέναντι στα λουκέτα υπάρχουν τα εγκαίνια. Το τελευταίο διάστημα είχαμε αρκετά και σημαντικά στο πάλαι ποτέ εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Του Κωστή Χριστοδούλου

Ο κανόνας λέει πως ό,τι ανεβαίνει-κατεβαίνει και το αντίστροφο. Στην περίπτωση του κέντρου της Αθήνας η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Την τελευταία χρονιά μπορεί να μην βίωσε ογκώδεις διαδηλώσεις, αυτό όμως δεν σήμανε και το τέλος των δεινών για όσους συνεχίζουν να επιχειρούν πέριξ του χλμ. μηδέν 0.

Η μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, οι δυσβάσταχτοι φόροι και η χρόνια απαξίωση της περιοχής οδήγησαν στην πρόσθεση αρκετών λουκέτων στα ήδη πολλά υπάρχοντα. Η Ερμού που κάποτε βρίσκονταν στην πρώτη δεκάδα των πλέον εμπορικών δρόμων του πλανήτη είναι σήμερα σκιά του εαυτού της, με σχεδόν το 1 στα 5 καταστήματα κλειστά.

Κόντρα σε αυτό το κλίμα κάποιοι τολμούν και επιστρέφουν στο κέντρο θεωρώντας ότι οι χειρότερες ημέρες έχουν περάσει. Το FortuneGreece.com κατέβηκε στο κέντρο της πρωτεύουσας και κατέγραψε κινήσεις που γίνονται για την εμπορική του αναβίωση. Σε μερικές το άρωμα της μπογιάς βρίσκεται ακόμη στη μύτη μας…

Ας δούμε ποιες είναι οι νέες αφίξεις στο κέντρο της Αθήνας.