Η τέχνη του Banksy ακόμα “τινάζει τη μπάνκα”. Αυτά είναι τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα του

Η τέχνη του Banksy ακόμα “τινάζει τη μπάνκα”. Αυτά είναι τα πιο ακριβοπληρωμένα έργα του
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σίγουρα η τέχνη του Banksy θα συνεχίσει να μας απασχολεί και να μας προβληματίζει.

Τεμαχίζοντας σκόπιμα το έντυπο αντίγραφο της εμβληματικής τοιχογραφίας του “Το Κορίτσι με το Μπαλόνι”, αφού δημοπρατήθηκε τον Οκτώβριο του 2018, ο Banksy ανέτρεψε την ιδέα ενός ολοκληρωμένου έργου τέχνης. Ωστόσο, αυτή η κίνηση του διαβόητου καλλιτέχνη δεν μείωσε την αξία του πίνακα. Στις 14 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, η μισοκομμένη δημιουργία που τώρα ονομάζεται “Love is in the Bin” πωλήθηκε για 25,4 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του Sotheby’s. Δηλαδή, 20 εκατομμύρια δολάρια παραπάνω σε σύγκριση με την τιμή δημοπρασίας του πρωτότυπου.

Στις 9 Νοεμβρίου θα δημοπρατηθεί το έργο του με τίτλο «Sunflowers From Petrol Station», και φυσικά η τιμή προβλέπεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.

Παρόλο που ο Banksy είναι ένας από τους πιο αξιόλογους σύγχρονους καλλιτέχνες στον δυτικό κόσμο, η ταυτότητά του παραμένει μυστήριο. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες αποδίδουν τα έργα του στον καλλιτέχνη του δρόμου Robin Gunningham, του οποίου οι κινήσεις προφανώς συσχετίζονται με τα νέα κομμάτια του Banksy.

Όποια κι αν είναι η ταυτότητά του όμως, ένα είναι σίγουρο. Η τέχνη του έχει καθορίσει την εποχή μας και η αξία της θα διατηρηθεί στα ύψη. Ας δούμε τα πιο ακριβοπλήρωμένα δημιουργήματα του καλλιτέχνη-μυστήριο.

Πηγή: Statista