Τρία εκατ. δολάρια για το «ελληνικό» Fleksy

Τρία εκατ. δολάρια για το «ελληνικό» Fleksy

«Πετάει» η startup των Ελλήνων από το San Francisco, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το Series A funding.

Στόχος τους είναι να καθιερωθεί το Fleksy ως το κύριο πληκτρολόγιο αφής για όλες τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.

Υπέρμετρη φιλοδοξία; Οχι ακριβώς, καθώς ο Κώστας Ελευθερίου και ο Ιωάννης Βερδέλης, συνιδρυτές της Syntellia, πέτυχαν να προσελκύσουν άλλα 3 εκατ. δολάρια από τα σημαντικότερα αμερικανικά επενδυτικά funds.

Το Fleksy είναι ξεχωριστό γιατί δεν απαιτεί από τον χρήστη καμία ακρίβεια στην πληκτρολόγηση. Τα δάχτυλα μπορεί να πατούν στο περίπου εκεί όπου βρίσκεται το γράμμα και το πρόγραμμα μαντεύει τη λέξη με βάση το πώς πληκτρολογήθηκαν οι προηγούμενες. Με άλλα λόγια, όπως περιγράφει ο Κώστας Ελευθερίου, «Το Fleksy ανιχνεύει πού βρίσκονται τα πλήκτρα στο μυαλό του χρήστη».

Στην πράξη, το πληκτρολόγιο είναι εξαιρετικά γρήγορο. Με ελάχιστη εξάσκηση γίνεται το ταχύτερο που έχει κανείς δοκιμάσει.

Παρά τις αρετές του και τις εξαιρετικές του δυνατότητες, το Fleksy δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως default keyboard σε συσκευές Apple καθώς η εταιρεία δεν το επιτρέπει. Λειτουργεί, ωστόσο, και μπορείτε να το δοκιμάσετε ως ξεχωριστή εφαρμογή αφού το κατεβάσετε από το App Store. Σε συσκευές Android λειτουργεί κανονικά, αλλά βρίσκεται σε beta στάδιο. Μπορείτε να το δοκιμάσετε εδώ.

Το πρώτο εμπορικό προϊόν του Κώστα Ελευθερίου, το BlindType -πληκτρολόγιο αφής για φορητές συσκευές για άτομα με προβλήματα όρασης- είχε πουληθεί το 2010 στη Google. Νωρίτερα, o Ελευθερίου είχε συμμετάσχει στη δημιουργία του iSteam, μια από τις πρώτες εφαρμογές για iPhone -και από τις δημοφιλέστερες παγκοσμίως εκείνη την εποχή- η οποία «θόλωνε» την οθόνη όταν ο χρήστης φυσούσε το μικρόφωνο.

Διαβάστε ακόμη: Η ελληνική ιστορία σε ένα application

1/2