Αμερικανίδα μήνυσε καπνοβιομηχανία και θα εισπράξει 26,3 δισ. δολάρια!

Αμερικανίδα μήνυσε καπνοβιομηχανία και θα εισπράξει 26,3 δισ. δολάρια!

Αμερικανικό δικαστήριο αποδέχθηκε την προσφυγή της Σίνθια Ρόμπινσον με αφορμή το θάνατο του συζύγου της από καρκίνο.

Αμερικανικό δικαστήριο υποχρέωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία των ΗΠΑ, την RJ Reynolds Tobacco Company, να καταβάλλει στη σύζυγο καπνιστή ο οποίος πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων το ασύλληπτο ποσό των 23,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία καλείται να πληρώσει επιπλέον 16,8 εκατ. δολάρια σε αντισταθμιστικές αποζημιώσεις.

Η Σίνθια Ρόμπινσον είχε προσφύγει ενάντια στην καπνοβιομηχανία το 2008, ζητώντας αποζημίωση για τον θάνατο του συζύγου της το 1996. Κατά τη διάρκεια της δίκης των τεσσάρων εβδομάδων, οι δικηγόροι της Ρόμπινσον υποστήριξαν πως η εταιρεία δεν ενημέρωσε σωστά τους καταναλωτές για τους κινδύνους του καπνίσματος.

Η αμέλεια αυτή, σύμφωνα με τους δικηγόρους, οδήγησε τον σύζυγο της Ρόμπινσον, Μάικλ Τζόνσον Πρεσβύτερο, στο να προσβληθεί από καρκίνο των πνευμόνων, καθώς όντας φανατικός καπνιστής δεν κατάφερε ποτέ να κόψει την κακή αυτή συνήθεια.

«Η RJ Reynolds πήρε το ρίσκο να κατασκευάσει ένα βλαβερό προϊόν και να το πουλήσει τους καταναλωτές χωρίς την κατάλληλη ενημέρωση», δήλωσε ο Γουίλι Γκάρι, δικηγόρος της Ρόμπινσον. «Ελπίζουμε πως αυτή η υπόθεση θα στείλει σαφές μήνυμα σε όλες τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες, ούτως ώστε να σταματήσουν να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές αθώων», συμπλήρωσε.

Το ύψος της αποζημίωσης προς την Σίνθια Ρόμπινσον είναι το μεγαλύτερο που έχει επιδικαστεί ποτέ σε οποιοδήποτε ιδιώτη στην πολιτεία της Φλόριδα.

Η εταιρεία σχολίασε ότι η ετυμηγορία «ήταν καταφανώς υπερβολική και ανεπίτρεπτη, σύμφωνα με τους πολιτειακούς νόμους και το συνταγματικό δίκαιο».

Διαβάστε ακόμη: Οι επιστήμονες προειδοποιούν: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βλάπτει την υγεία