Από τα διαμάντια της Victoria’s Secret στις… εφαρμογές υπολογιστών

Από τα διαμάντια της Victoria’s Secret στις… εφαρμογές υπολογιστών

Η πολυσχιδής επιχειρηματική δραστηριότητα του κληρονόμου της «αυτοκρατορίας» Mouawad.

Το πρώτο κατάστημα της οικογενειακής επιχείρησης άνοιξε στη Βηρυτό, πίσω στο 1908. Έκτοτε, το όνομα Mouawad έγινε λίγο πολύ σήμα-κατατεθέν της υψηλής κοσμηματοποιίας, μέσα από την τεράστια συλλογή του από μοναδικά, εξαιρετικής κοπής διαμάντια, αλλά και την διάσημη πελατεία του: βασιλικές οικογένειες, ζάμπλουτοι ηθοποιοί, τραγουδιστές και σούπερ-μόντελς.

Από τις πιο πρόσφατες κι εντυπωσιακές… προσθήκες στα κομψοτεχνήματα που φέρουν την υπογραφή του οίκου κοσμηματοποιίας είναι το αξίας 11 εκατομμυρίων δολαρίων διαμαντένιο σουτιέν της Victoria’s Secret και το «Ασύγκριτο»: ένα διαμαντένιο κολιέ, αξίας 55 εκατ. δολαρίων, που πέρυσι ανακηρύχθηκε ως το πολυτιμότερο κόσμημα στον κόσμο.

Η πρόσκληση για τη συνέχιση της πετυχημένης παράδοσης του πολυεθνικού πλέον ομίλου πέφτει πια στους «ώμους» στην τρίτη γενιά των κληρονόμων της. Για έναν δε από αυτούς, τον δισεκατομμυριούχο Φρεντ Μουαουάντ, ο στόχος αυτός είναι αναχθεί σε προσωπικό στοίχημα, με… πολλαπλές παραμέτρους.

Διαβάστε ακόμη: Η Victoria’s Secret συναντά την τρισδιάστατη εκτύπωση

Στα χρόνια που περίμενε καρτερικά να συνταξιοδοτηθεί ο πατέρας του και να πάρει μαζί με τα δύο αδέλφια του τον έλεγχο της εταιρείας, ο Φρεντ έστησε μεθοδικά τις δικές του εταιρείες. Άλλες πήγαν καλά, άλλες πήγαν… άπατες. Όμως, η εμπειρία αυτή τον δίδαξε ότι η αναζήτηση, η επιμονή και η καινοτομία είναι ο δρόμος που οδηγεί προς την επιτυχία.

Έτσι άνοιξε σε συνολικά 16 χώρες εταιρίες κατασκευών, εσωτερικής διακόσμησης, έως και  πληροφορικής, αλυσίδες εστιατορίων κι αρτοποιείων -όλα μέρη σήμερα του επιχειρηματικού του κολοσσού Synergia Onep, με έδρα την Ταϊλάνδη. Τώρα, το νέο του εγχείρημα είναι η εφαρμογή TaskWorld, που -όπως ο ίδιος λέει- βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται προσωπικό και στόχους.

Θεωρητικά, βέβαια, το TaskWorld θα μπορούσε να δημιουργεί αφεντικά-«Μεγάλους Αδελφούς», που καταγράφουν λεπτό προς λεπτό, ηλεκτρονικά, την παραγωγικότητα των υπαλλήλων. Ο Φρεντ Μουαουάντ όμως το βλέπει διαφορετικά. «Ήθελα να βρω έναν τρόπο αφενός να λογοδοτούν τα τμήματα ομίλου μου για την απόδοσή τους, αφετέρου να γίνουν πιο ξεκάθαροι οι εταιρικοί μας στόχοι», εξηγεί.

Διαβάστε ακόμη: Κοσμήματα φτιαγμένα από μέταλλο…όπλων!

Υπό αυτήν την έννοια, λοιπόν, το TaskWorld -αναφέρει- μπορεί να βοηθήσει τους προϊσταμένους να εντοπίσουν τον τομέα που κάθε υπάλληλος μπορεί να αποδώσει, «διευκολύνοντας τις επιχειρήσεις να αξιοποιούν στο έπακρο το δυναμικό τους».

Ο ανταγωνισμός, ωστόσο, είναι ήδη σκληρός: στην αγορά έχουν βγει δεκάδες άλλες αντίστοιχες εφαρμογές -όπως οι Asana, Salesforce.com’s Do, AtTask, Producteev, Trello, Teambox, HiTask, Basecamp, Huddle και Evernote- όλες με αξιώσεις. Όμως, ο πολυπράγμων Φρεντ Μουαουάντ πιστεύει τόσο πολύ στην δική του εφαρμογή, που έσπευσε να καταθέσει την πατέντα. Και μέσα στο 2014 ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά -μετά τη δωρεάν εκδοχή της- και την premium version, για μεγάλες εταιρίες.

Όσο για την δική του απόδοση; Δεν δείχνει να αποζητά καμία εποπτεία. Χάρη άλλωστε στις βασικές αρχές που ακολουθεί -θάρρος, πειθαρχία, σεβασμό, δημιουργικότητα, ταλέντο και σοφία- δηλώνει έτοιμος να σπάσει… όλα τα ρεκόρ.

Διαβάστε ακόμη: Ένα από τα καλύτερα spa της Ευρώπης, είναι στην Ελλάδα