Δάνειο ύψους 225 εκατ. ευρώ σύναψε ο Όμιλος ΟΤΕ

Δάνειο ύψους 225 εκατ. ευρώ σύναψε ο Όμιλος ΟΤΕ

Συμφωνία δανειοδότησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Δάνειο ύψους 225 εκατ. ευρώ σύναψε ο Όμιλος ΟΤΕ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για επενδύσεις στο δίκτυο 4G της COSMOTE Ρουμανίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής αναχρηματοδότησσής του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου, η εταιρεία θα λάβει 75 εκατ. ευρώ απευθείας από την EBRD και 150 εκατ. ευρώ μέσω κοινοπρακτικού δανείου, στο οποίο συμμετέχουν διάφορες εμπορικές τράπεζες. Το δάνειο λήγει τον Απρίλιο του 2018.

Η συμφωνία με την EBRD επιβεβαιώνει ότι ο ΟΤΕ μπορεί να εξασφαλίζει χρηματοδότηση από διαφορετικές πηγές και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης από τις διεθνείς αγορές στον Όμιλο, αλλά και στην Ελλάδα.

«Σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, η COSMOTE Ρουμανίας επενδύει σε υποδομές για να προσφέρει στους πελάτες της ταχύτερες ευρυζωνικές επικοινωνίες, ακόμη καλύτερη ποιότητα και καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οµίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Διαβάστε: Ο Μιχάλης Τσαμάζ σε πρώτο πρόσωπο

«Η εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στον Όμιλο ΟΤΕ ανοίγει νέους ορίζοντες και σε άλλες ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε χώρες ευθύνης της, για ανάπτυξη μέσω συνεργασίας με ένα σημαντικό θεσμικό όργανο χρηματοδότησης», πρόσθεσε ο κ. Τσαμάζ.

Σύμφωνα με την εταιρική ανακοίνωση, με μια σειρά από κινήσεις, όπως η έκδοση του ομολόγου των 700 εκατ. ευρώ στις αρχές του 2013, η εταιρεία έχει πετύχει την αναδιάρθρωση του προφίλ του δανεισμού της, ενώ με την ολοκλήρωση της πώλησης της Globul αναμένεται να μειώσει το δανεισμό της κάτω από τα 2 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ