Δημοσκόπηση – «φωτιά» για την κυβέρνηση ένα χρόνο μετά τις εκλογές

Δημοσκόπηση – «φωτιά» για την κυβέρνηση ένα χρόνο μετά τις εκλογές

Σύμφωνα με την έρευνα της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, το 83% δηλώνει απογοητευμένο από την κυβερνητική πολιτική.

Πρωτοφανή φθορά της κυβέρνησης έναν χρόνο μετά τις εκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, με την αξιωματική αντιπολίτευση να μην καρπώνεται στο έπακρο την κακή αξιολόγηση της κυβέρνησης από τους πολίτες. Οκτώ στους δέκα κρίνουν αρνητικά την κυβέρνηση ενώ προηγείται ο «Κανένας» στην ερώτηση ποιος έχει το καλύτερο κυβερνητικό σχέδιο.

Με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης, οι πολίτες κρίνουν αρνητικά κρίνουν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πιο συγκεκριμένα:

Το 83% των ερωτηθέντων ανησυχεί για τα χειρότερα.

Το 34% εμφανίζεται οργισμένο με την κυβέρνηση ενώ το 37,7% δηλώνει απογοητευμένο από το κυβερνητικό σχήμα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Αρνητικά κρίνει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης το 83,8%.

Το 72% δεν είναι ικανοποιημένο από την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει το 66%.

Αρνητικά κρίνουν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 51,4% και την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Όσον αφορά στην ερώτηση ποιος έχει το καλύτερο κυβερνητικό σχέδιο τον Αλέξη Τσίπρα προτιμά το 15,2% και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 33,7%.  Κανένας λέει το 45,9%.

Το 76,7% κρίνει αρνητικά και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ενώ σε ποσοστό  74,6% οι ερωτηθέντες θεωρούν πως η δημοπρασία  εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

Στην ερώτηση «θέλετε να κλείσει ο Alpha;», το 90,3% απαντά όχι.